Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2115 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 06:59

Provokatörlere vatandaş tokadı

Büyüt
Küçült
Provokatörlere vatandaş
Politika Haberleri › Provokatörlere vatandaş tokadı haberi

Ağrıda PKK ile yaşanan çatışmanın ardından yaralı askerlere yardım eden vatandaşlara teşekkür eden Genelkurmay, Bu davranış, her türlü takdirin üzerinde ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir dedi.

Star - Ankara

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı Diyadinde terörist saldırıda yaralanan askerlere yardım eden vatandaşlara teşekkür etti. Genelkurmay,  “Yukarıtütek köyü bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk Askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir.Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” açıklaması yaptı.

Parti desteğine bakmayız

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğg. Ertuğrulgazi Özkürkçü, ise  “Hizmet ettiğimiz vatandaşlarımızın hangi partiyi destekledikleri ya da hangi partiye üye oldukları TSK olarak icra ettiğimiz görevlerin mahiyetini etkilememektedir ve etkilemeyecektir” dedi. Özkürkçü, şunları söyledi: “Ağrıda yaralı personelimize askerlerimizin yanında yer alarak yardım eden vatandaşlarımızın ‘canlı kalkan olarak tanımlanmasını, TSK olarak kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu davranış, her türlü takdirin üzerindedir ve bölgedeki vatandaşlarımızın teröre karşı olduklarını gösteren en güzel tepkidir. Sayın Valinin talimatıyla ‘Bahar Şenliklerinde gerekli güvenlik tedbirlerini almak ve çıkabilecek olaylara karşı kamu güvenliğini sağlamak maksadıyla; Vali tarafından, asayiş ve kolluk kuvveti olan Jandarma unsurları görevlendirilmiştir. Güvenlik nedeniyle alınan bu önleyici tedbirin Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Ancak TSK olarak; yürütülen bu faaliyetin bir operasyon faaliyeti olmadığını, jandarma unsurlarının çatışma çıkan bölgeye operasyon amacıyla gitmediklerini, bu tür tedbirlerin, düzenlenen bu ve benzeri kapsamdaki etkinliklere yönelik olarak ülkemizin her köşesinde aynı titizlikle uygulandığını da ifade etmekte yarar görüyoruz.”

Akdoğan: Makyajlar döküldü

Genelkurmayın açıklamalarının ardından Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Genelkurmayı suçlayan HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşa tepki gösterdi, “HDPnin makyajının çok çabuk döküldüğünü söyleyebiliriz. Doğu ve Güneydoğuda son derece eski yöntemlerle yani baskı ve terörize ederek oy toplamaya çalıştıklarını görüyoruz” dedi.

İçişleri: Tedbirlerimiz sürecek

Ağrıdaki saldırıya ilişkin İçişleri Bakanlığı ise gece yarısı açıklaması yaptı. Yukarıtütek köyündeki fidan dikme etkinliğine, teröristlerin geleceğinin istihbaratının alındığı belirtilen açıklamada “Bölücü terör örgütü mensuplarının vatandaşlara yönelik ‘silahlı propaganda yapmasının önüne geçilmesi, seçim öncesi vatandaşların hür iradelerinin baskı altına alınmaması ve etkinliğe katılacakların güvenliğinin sağlanması maksadıyla bölgede jandarma birimlerimiz görevlendirilmiştir. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilecek” denildi.

TSKNIN AÇIKLAMASI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Genelkurmay Başkanlığının vatandaşlara teşekkür eden açıklamasına olay yerinde olan vatandaşlar da teşekkürle karşılık verdi. Vatandaşlar “Genelkurmayın teşekkürü bizi çok mutlu etti. Her iki tarafın da barış için mücadele ettiği böylece kanıtlandı” dediler.  Yaralanan askerlere yardım eden HDP Doğubayazıt İlçe teşkilatı basın danışmanı Edip Kaya, “Keşke bu provokasyonu tezgahlayanlar ortaya çıkarılsa. Biz gerçekten barış istiyoruz. Kimse ölmesin diye çaba gösterdik. Genelkurmay da teşekkür mesajıyla barıştan yana olduğunu kanıtladı” dedi. Genelkurmaya teşekkür eden Kaya, “Biz olmasaydık askerler kan kaybından ölecekti. Asker de gerilla da bizim gözümüzde eşit. Genelkurmayın bu konuda halka teşekkür etmesi bir ilk ve çok önemli. Biz bu açıklamayı çok değerli buluyoruz” diye konuştu.

Sabote etmek istediler

Olay yerinde olan bir diğer vatandaş Mehmet Bulte ise “Bu kirli oyunu yapanlar utansın. Genelkurmay bile bize teşekkür ettiyse kimse barışın önüne engel çıkaramaz. Genelkurmay ilk kez böyle barış dolu bir açıklama yaptı, bizleri çok sevindirdi. Sabah saat 8de 25 km yolu koşarak olay yerien gittik. Eğer biz barışı istemeseydik askerlere yardım etmezdik. Asker de bizim evladımız. Artık kimse ölsün istemiyoruz. Kimsenin ölmemesi ve barışın devam etmesi için çabalamaya devam edeceğiz” dedi.

 

11 Nisan günü PKKlılarla çıkan çatışmada 4 asker yaralanmıştı. Yarılı askerlerin taşınmasına vatandaşlar da yardım etmişti. Çatışmada askeri helikoptere de mermi isabet etmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024