Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2813 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 06:11

Prof. Dr. Mehmet Görmez: Dini istismar vicdanla bağdaşmaz

Büyüt
Küçült
Prof. Dr. Mehmet Görmez: Dini istismar vicdanla
Politika Haberleri › Prof. Dr. Mehmet Görmez: Dini istismar vicdanla bağdaşmaz haberi Kutlu Doğum Haftasında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez: İnsanların dini duygularını istismar ederek, kendi hedefine ulaşmak için her türlü yolu mübah gören anlayış din ve vicdan özgürlüğüyle bağdaşmaz.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Dini değerleri, insanların duygularını istismar ederek güç devşirmeye ve çıkar sağlamaya matuf bir araca dönüştürmek, hakikati sadece kendinde görmek, hedefine ulaşmak için her yolu mübah saymak, körü körüne itaat kültürüyle iradeleri teslim almak, din ve vicdan özgürlüğü ile bağdaşmaz” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle açıklamada bulunan Görmez, Türkiyede ve dünyada yaşanan tüm olumsuzluklardan yola çıkarak, bu yıl Kutlu Doğum Haftasında “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” üzerinde durmayı gerekli gördüklerini söyledi.  Görmez açıklmasında,

“Resul-ü Ekrem Efendimiz, bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O rahmet elçisi ki Medineye hicretle önce ensar ve muhacir arasında benzeri görülmemiş bir kardeşlik bağı tesis etmiş, ardından yeryüzünün ilk toplumsal sözleşmesi olarak nitelendirilmeyi hak eden ‘Medine Vesikasını düzenlemiştir. Bu sözleşme ile farklı din ve kültüre mensup insanların aynı toplum yapısında huzur ve güven içinde bir arada yaşamalarını temin edecek hukuki zemini oluşturmuş ve bunun mümkün olabileceğini bütün dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı. Görmez, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasyada yaşanan trajedilere dikkati çekerek, “BM bile hiçbir zaman iyilik ve adalette birleşemedi. Oysa şiddetin her türlüsüne karşı durmak gerekir” dedi.

Müslüman kimliği

Batı dünyasının İslamofobik dalgalarla hızla çok kültürlülükten uzaklaşmasına ve Batıda yaşayan millet varlığı ile Müslüman kimliğinin karşı karşıya kaldığı ciddi sorunlara vurgu yapan Görmez, islamofobyanın tam olarak önüne geçmenin mümkün olmadığını söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024