Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2657 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2015 - 12:07

Polisin merakı Dink dosyasını kapattırdı!

Büyüt
Küçült
Polisin merakı Dink dosyasını

Hrant Dink cinayeti soruşuturmasında tutuklanan Akyüreke soruşturma kapsamında alınan ifadeler soruldu. Sorgu kapatılan Dink dosyasını ortaya çıkardı.

Kemal Gümüş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dinkin öldürülmesine ilişkin, kamu görevlilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürekin ifadesinde şok bilgiler ortaya çıktı. Tutuklanan Akyüreke 3 ayrı suçlama yöneltiliyor: “İhmali davranışla ölüme neden olmak, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak.” Dink cinayeti döneminde İstihbarat Daire Başkanı olan Akyüreke soruşturmada alınan ifadeler soruldu. Sorguya, o dönem Malatya İstihbaratında görevli Ali Loğoğlunun ifadeleri damga vurdu.

O dosyayı gördüm

Loğoğlu, savcılıkta cinayet döneminde, Hrant Dinkin Malatyalı olması ve Malatyada da Ermeni vatandaşların çok olması sebebiyle İstihbarat Daire Başkanlığına ait bir programda Hrant Dink ismini sorgulattığını anlattı. İDP isimli bu programa Dinkin adını yazdığında daha önce düzenlenen F3 ve F4 raporlarını gördüğünü söyleyerek, “F3 ve F4 raporlarını sadece bu raporları düzenleyen il ile gönderilen İstihbarat  Daire Başkanlığı görebilir. Başka iller göremezler, ancak bütün iller Hrant Dink sorgulaması yaptığında benim gördüğüm İDP bilgilerine ulaşabilirdi” dedi.

Dink ‘vurulacak bilgisi

Sorgulamayı yaptığında Yasin Hayalin Dinke karşı eylem yapacağı bilgisine ve telefon numarasına ulaştığını anlatan Loğoğlu, “Bunun üzerine DATA sisteminden Yasin Hayal ile ilgili sorgulamayı yaptım. Ben Dink ile ilgili İDP kayıtlarına baktıktan hemen sonra İstihbarat Daire Başkanlığınca Dinke ait İDP kayıtları kapatıldı. Bir daha İDP kayıtlarından Hrant Dink dosyasına giremedik” dedi. Bu ifade üzerine sayfanın neden kapatıldığını soran savcıya Akyürek, “İlk kez duyuyorum. O döneme bu problem bana iletilmedi” dedi.  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024