Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2203 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2015 - 05:49

PKKdan ölüm tehdidi

Büyüt
Küçült
PKKdan ölüm
Politika Haberleri › PKKdan ölüm tehdidi haberi

Muhtar Mustafa Turhanın öldürülmesini hatırlatan PKKnın, hem koruculara, hem de diğer köy muhtarlarına mektup, SMS göndererek, Mustonun halinden de mi ibret almıyorsunuz? İhanetin cezasının ne olduğunu görün dediği öğrenildi.

Şerife Güzel

Siirtin Eruh İlçesi Bağgöze Köyü Muhtarı Mustafa Turhanın ölümünü resmi olarak üstlenmeyen PKKnın, bölgede diğer muhtarları ve köylüleri öldürülen muhtar üzerinden tehdit ettiği ortaya çıktı. PKKnın, hem bölge köylerdeki koruculara, hem de diğer köy muhtarlarına mektup, SMS göndererek, “Mustonun halinden de mi ibret almıyorsunuz? İhanetin cezasının ne olduğunu görün” dediği öğrenildi.

Aracı, takipçi tespit edildi

Ayrıca, aralarında, Eruhlu olduğunu söyleyerek kendisini  “Kadir Demir” olarak tanıtan bir örgüt mensubunun da olduğu bir grup PKKlının, Dadaklı Köyüne gelerek korucuları tehdit ettiği belirtildi. Bu arada Muhtar Mustafa Turhanın ölümüyle ilgili incelemelerde önemli aşama kaydedildi. Teknik takipler sonucunda Turhanın ölümüne dönük eylemde aracılık edenler, köye kadar takip edenler ve örgütle bağlantıyı kuranlar tespit edildi. Mobese kameralarından da araçların giriş çıkışlarının görüntülerine ulaşıldı. PKKnın, bölgedeki bütün köy korucularına ve ileri gelenlerine, mektup ve SMS göndererek, “Mustonun halinden de mi ibret almıyorsunuz? İhanetin cezasının ne olduğunu görün” dediği öğrenildi. Köye dönüşler çerçevesinde Dadaklı diye yeni bir köy oluşturulduğu ve orada görevli 3 köy korucusunun da silahlarını teslim ederek köye geldikleri, bir grup PKKlının da muhtarın ölümünden sonra köye gelerek silahsız korucuları tehdit ettiği belirtildi. PKKlıların aralarında, kendisini Eruhlu Kadir Demir olarak tanıtan bir örgüt mensubunun da olduğu ifade edildi.

Mustafa Muhtar gibi ölürler

PKKlıların, Dadaklı Köyü korucularına, 40 korucusu bulunan yakınlardaki Dağdöşü köyüne haber göndererek, “Dağdöşü köyüne gidin söyleyin. 40 korucu da silahını bıraksın. Yoksa sonları Mustafa muhtar gibi olur” dediği öğrenildi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024