Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1931 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 06:24

PKK, Dağlıcada gözdağı veriyor

Büyüt
Küçült
PKK, Dağlıcada gözdağı
Politika Haberleri › PKK, Dağlıcada gözdağı veriyor haberi

PKKnın Dağlıcaya saldırısını yorumlayan terör uzmanları, örgütün, askerlere, Karakoldan çıkmayın dediğini, bölgede askerin gücüne karşı gözdağı vermeye çalıştığını ifade ediyor.

PKKnın son günlerde Dağlıca Üs Bölgesine yönelik saldırılarını değerlendiren terör uzmanları, örgütün bölgeye çok önem verdiğini ve bu yüzden askere gözdağı vermek için saldırılarda bulunduklarını söylediler. Hakkari Dağlıca Üs Bölgesine belli aralıklarla saldırıda bulunan PKK, dün de havan ve uçaksavar ile  bölgeye silahlı saldırıda bulunuldu. PKKlı terörist ateşine, güvenlik güçleri tarafından karşılık verildi. PKKnın son günlerde Dağlıca bölgesine yönelik bu saldırıları dikkat çekiyor.

Üstünlük kurma savaşı

Genelkurmay Başkanlığı dün yapılan saldırıyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: “Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı (Yüksekova/Hakkâri) Keri Tepe Hudut Karakol Komutanlığına havan ve uçaksavar ile, Dağlıca Üs Bölgesine ise havan ile bu sabah tekrar silahlı saldırıda bulunulmuştur. Terörist ateşlerine, Üs Bölgelerinde bulunan unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiştir, unsurlarımız tarafından açılan karşı ateşler üzerine terörist ateşleri kesilmiştir.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TOOB Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, PKKnın Genelkurmaya mesaj verdiğini söyledi. Özcan, “PKK,  ‘karakolunuzda oturun diyor. Yani askeriyenin bölgede her hangi bir hareket alanı kurmasına veya kendince önlemler almasından rahatsız oluyor.

Askeri faaliyet istemiyorlar

Askere ‘size izin verdiğim kadar hareket edin diyor. Bunun içinde silahlı saldırılarda bulunuyor. Bu saldırılarla ifade ettikleri ise ‘bizim istediğimiz gibi olmazsa size eylem yaparızdır. Dağlıca bölgesi 30 yıldır var. Karakolun orada durmasına PKKnın itirazı yok. Asıl rahatsız oldukları askeri birlik faaliyetleridir. Orada üstün olmaya çalışıyor. PKK, zaten tüm bölgelerde ‘sizi izliyorum, istemediğim bir şey olursa ben size ateş açarım diye gözdağı verme içinde” dedi.

Askeri birlikten rahatsızlar

Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ise Dağlıca bölgesinin bölgedeki en kritik yer olduğunu belirterek, “PKK, Türkiyeye giriş çıkışlar için bu bölgeyi kullanıyordu. Geçmişte bölge kışın boşaltılıyor, baharla birlikte başka bölgelerden getirilen taburlarla korunuyordu. Genelkurmay aldığı bir kararla burada bir hudut birliği kurdu. Buna bağlı çok güvenlikli karakollar yaptı. Hudut birliği sabit hale getirildi. PKK bundan çok rahatsız. Bölgedeki askeri birliğin geri çekilmesini ve sınırın fiilen kaldırılmasını istiyor. Sürekli taciz ateşi açmasının amacı bu” yorumunda bulundu.

MİZGİN YARALANDI

Hakkarinin Yüksekova ilçesi Dağlıca Üs Bölgesine terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda yaralanan çocuk, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı.Bir grup terörist tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesine akşam saatlerinde havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda, mermilerden birinin düştüğü Dağlıca köyünde 15 yaşındaki Mizgin Tire kolundan, bacağından ve kulağından yaralandı. Dağlıca Üs Bölgesinde konuşlu askerlerin saldırıya anında karşılık vermesiyle terörist ateşi kesilirken, yaralı kız çocuğu ilk

müdahalesi tabur revirinde yapıldıktan sonra ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Tirenin, hayati teh-likesinin bulunmadığı öğrenildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024