Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1870 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:06

Paralel operasyonda 5 tutuklama

Büyüt
Küçült
Paralel operasyonda 5
Politika Haberleri › Paralel operasyonda 5 tutuklama haberi Antalya merkezli operasyonda yakalama kararı çıkartılan 13 kişiden 6sı gözaltına alındı. Konya merkezli operasyonda ise aralarında Anadolu Atayünün de olduğu 5 kişi tutuklandı.

Türkiye genelinde devam eden Paralel Yapı operasyonlarında yeni gözaltı ve tutuklamalar gerçekleÅŸti. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Antalya, Ä°zmir, Burdur, Åžanlıurfa ve Batmanda “Paralel Yapı” iddialarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda, hakkında yakalama kararı çıkartılan 13 kiÅŸiden eski Ä°stihbarat Daire BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Enin de aralarında bulunduÄŸu 6 emniyet mensubu gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan 7 kiÅŸiden 6sı hakkında “tutuklama” kararı bulunduÄŸu belirtildi. Zanlıların, “Örgüt kurmak, yönetmek, evrakta sahtecilik, haberleÅŸmenin gizliliÄŸini ihlal, aleni olmayan konuÅŸmaları dinlemek ve kaydetmek” suçlarından ifadeleri alındı.

Konyada 5 tutuklama

Konya merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütüne üye olmak, soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlamalarıyla 66 kişiye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve 25i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan 43 şüpheliden, 18i adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme, aralarında polis başmüfettişliğinden ihraç edilen 1inci sınıf Emniyet Müdürü Anadolu Atayünün de bulunduğu 5 şüpheliyi tutukladı. Aralarında dönemin İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile Aktif İş adamları ve Sanayiciler Derneği Başkanı S.C.nin de bulunduğu 23 kişi aranıyor.

Öz ‘hakaret ifadesi verdi

Bu arada HSYKnın meslekten ihraç ettiÄŸi Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸana baÅŸbakanlığı döneminde ‘hakaret ettiÄŸi iddiasıyla hakkında açılan ikinci davada ifade verdi. Mahkeme, Öze süre verilmesini kararlaÅŸtırarak duruÅŸmayı erteledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024