Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1799 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 06:59

Paralel ne yapacağını şaşırdı

Büyüt
Küçült
Paralel ne yapacağını
Politika Haberleri › Paralel ne yapacağını şaşırdı haberi

Daha önce güvenlik güçlerini PKKlılara göz yummakla eleştiren paralel medya ve destekçileri, Ağrıda PKKlı teröristlere müdahaleyi ise provokasyon olarak niteledi. PKKyı değil hükümeti suçlamaya çalıştı.

Paralel Yapı ve beraber hareket ettikleri medyanın PKKya bakışı hükümetin zor durumda kalmasıyla doğru orantılı. Geçmişte Güneydoğudaki asayiş olaylarına ilişkin “Silopide özerlik ilanı”, “Cizre Türkiyenin mi” gibi başlıklar atan Zaman ve Bugün adlı Paralel Yapı gazeteleri, ile çıkar birliği yaptıkları Sözcü, önceki gün Ağrı Diyadinde askerin PKK ile çatışmasını seçimlerde barajı geçmesi için çalıştıkları HDP için kurulmuş komplo diye lanse ediyor.

Tam kışkırtma ZAMANı

Özellikle Cizrede yaşanan PKKnın özerlik çabasına ilişkin hükümeti kolluk kuvvetlerini harekete geçirmemekle itham eden Zaman ve Bugün adlı Paralel Medya,hükümeti  eleştiri yağmuruna tutmuştu.  Zaman Gazetesi, 7 Kasım 2014te “Silopide özerklik ilanı” manşetiyle çıkmış; Zap mahallesinde PKKlıların yürüyüşüne müdahale edilmediğini vurgulamıştı. Haberin içeriğinde de hükümet, pasiflikle suçlanıyordu.  Bir başka Paralel Yapı medya organı Bugünün yazarı Gültekin Avcı ise 10 Kasım 2014teki köşesinin başlığını “Cizre ve Silopi Türkiye mi” diye atmıştı. Paralel Yapının TVlerinde Fethullah Gülenin örgütünü can başla savunan ve yeni sözcülerinden olan Gültekin Avcı, Paralel Yapının tahrik mesajlarını yazısında şöyle veriyordu:

“Yüzü maskeli terör örgütü mensuplarının basın açıklamasıyla Cizrede özerklik ilan eden PKK, 2 mahalleyi polis ve askere kapattı. Arkasından Silopi.  Silahlı ve yüzü maskeli PKK-YDGH teröristleri, 2 saat süren yürüyüşten sonra havai fişeklerle kutlama yaptı. Çok sayıda kişinin katılımıyla törenle özerklik ilan etti. Seyrettiler Cizreyi ve Silopiyi. Oysa Cizre ve Silopi bildiğim kadarıyla hâlâ (henüz) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilçeleri.”

Ağrıda neden müdahale ettin

Paralel Yapı medyası, Ağrı saldırısından sonra askerin müdahalesini ise HDPye provokasyon olarak görüyor. Daha önce ‘Neden müdahale yok diye manşet atan gazeteler bu kez askere ‘Neden müdahale ettin diye soruyor, çelişmekten çekinmiyorlar.

 

Paralel Yapı ile ortak hareket eden medya, PKKya neden askerin müdahale etmediğini kışkırtıcı manşetlerle verirken, Ağrı olayında da yine provokasyon arayan satırlarla haber yapıyor.

PKKnın baraj komplosu gibi

Ağrı Diyadinde PKKnın askere saldırması HDP tarafından ‘Barajı aşmayalım diye provokasyon yapıldı diye lanse edilirken, Kürt yazar Ümit Fırat, “Türkiyenin askeri kendi toprağında kendi vatandaşının güvenliğini sağlarken PKK neden ateş açar?  Bu açıkça ‘Bize seçim propagandası yaptırmazsanız saldırırız demektir. HDP de bunu destekliyor. Geçen sene de aynı aylarda oralarda piknik yapıldı. Tüm çocuklar dağa götürüldü. Asker bunu biliyor, halkı koruyor. PKK da bunu biliyor HDPnin barajı aşması için sosyalist oylar gelsin diye ‘HDP barajı aşmasın diye PKK üzerinden kumpas kuruldu demek için saldırıyor” dedi.  PKKnın amacının HDPye ajitasyon yaptırmak olduğunu söyleyen Fırat, HDPnin ve PKKnın yanıtlamasını istediği bir dizi soru yöneltti. “Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiyede kanunların verdiği yetkiyle arazide koruma faaliyeti yapmasının neresi PKKyı rahatsız etti?” diye soran Fırat, “Burası kurtarılmış bölge mi ya da güvenliği PKK mı sağlıyor ki askere saldırmayı kendinde hak görüyor?” dedi.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024