Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2316 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2015 - 06:04

Paralel adaylar seçimde sıfır çekti

Büyüt
Küçült
Paralel adaylar seçimde sıfır
Politika Haberleri › Paralel adaylar seçimde sıfır çekti haberi Gülen Cemaatinin bağımsız aday olarak sunduğu, reklamlarını yaptığı ve seçimden de milletvekili çıkaracağına inandığı bağımsız adaylar tam bir hezimet yaşadı.

Hakan Şükür, Yurt Atayün de dahil olmak üzere beklenen oyu alıp seçilemediler. Seçim kampanyası boyunca televizyonlara, radyolara, gazetelere reklam veren cemaat adayları, birçok ilçe ve ilde de seçim büroları açtılar. Ancak bir tane bile milletvekili Meclise girmeyi başaramadı. Bu başarısızlığa rağmen cemaat medyası adayların çıkışını ve elde edilen sonucu zafer olarak yorumladı. İstanbulda paralel yapı tarafından desteklenen adaylardan Ali Fuat Yılmazer: 56.000 (Yüzde 1,8), Yakup Saygılı: 32.544 (Yüzde 1,31), Hakan Şükür: 48.311 (Yüzde 1,69) oy aldı. Ankarada, Nazmi Ardıç: 39.000 (Yüzde 2,14), Yurt Atayün: 41.599 (Yüzde 2,91) oy aldı. İzmirde İlhan İşbilen: 25.568 (Yüzde 1,95) oy aldılar.

Hezimete zafer dediler

Paralel yapı, 30 Mart seçimleri, 10 Ağustos Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde de yoğun bir propaganda yaparak, akıl almaz ittifaklar sergilemişti. HDP, CHP başta olmak üzere daha önce sürekli karşı karşıya geldiği yapılarla çeşitli güçbirlikleri geliştirmeye çalıştı. Ancak bu seçimlerde alınan sonuçlar paralel yapının gücünün aslında “balon” olduğu ortaya çıkmıştı. Aynı sonuç 7 Haziran seçimlerinde de görüldü. Ancak sonuçlar ortadayken,paralel yapı her seferinde seçimin galibi olarak kendisini ilan etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024