Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 943 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2023 - 04:51

Özgür Özel Filistin'e gidiyor!

Büyüt
Küçült
Özgür Özel Filistine
CHP lideri Özgür Özel, Filistin'e gideceğini açıkladı. Özel, "Erdoğan'a sesleniyorum; cesaretin varsa bizimle birlikte Filistin'de olursun!" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine gelişinin 104’ünücü yıl dönümü dolayısıyla ilçeyi ziyaret etti. Genel başkan yardımcıları Gökan Zeybek, Suat Özçağdaş, Gamze Taşcıer, Aylin Nazlıaka ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilk olarak Hacıbektaş Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, Hacıbektaş-ı Veli’nin Türbesi’nin olduğu dergaha gitti. Burada Üçler Çeşmesi’nden su içen ve türbeyi ziyaret eden Özel, ardından da Hacı Bektaş Kültür Merkezi’ne geçerek, vatandaşlara hitap etti.

 

'MADIMAK'TA OLACAĞIM'

Her yıl Madımak’ta düzenlenen anma programına katıldığını ve ilk kez genel başkan sıfatı ile katılacağını söyleyen Özel, "Bu sene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sıfatıyla Madımak'ta olacağım. Madımak bir utanç müzesi haline getirilene kadar, oradaki o katliamın Türkiye Cumhuriyeti'nin utancının simgelendiği ve orada ölen canlardan ve Alevilerden devletin özür dileyeceği güne kadar Madımak'ta mücadele etmeye, yüreğimizdeki yanan ateşi söndürmemeye söz veriyorum" dedi.

'İSRAİL KATLETMEYE DEVAM EDİYOR'

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Özel, "Bugün Filistin'de, Gazze'de İsrail devleti kendisine karşı yapılan terörist saldırıyı bir başlangıç kabul ederek onu araçsallaştırarak kendi kaybettiği sivil kayıplara hepimiz ağlarken, bu sefer dönüp Filistin'de 20 bine yakın insanı, 10 bine yakın bebeği, çocuğu katletmiştir, katletmeye devam etmektedir. Bugün dünyanın herhangi bir ülkesinde 18 bin tane civciv ölse, tüm dünyada birinci haberdir. 18 bin civciv niye öldü? Filistin devletiyle kurduğu ilişkiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı, partimizin üçüncü genel başkanı Karaoğlan Bülent Ecevit'in yaklaştığı, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaklaştığı gibi Filistin davası bizim davamızdır" ifadelerini kullandı.

ÖZEL, FİLİSTİN'E GİDİYOR

Filistin’e giderek temaslarda bulunacağını da duyuran CHP Genel Başkanı Özel, "Filistin'e destek olmak, sadece söz söyleyerek kınayarak olmaz, eylemle olur. Eğer yapacaksanız İsrail'e ambargo uygulayacaksınız. Filistin için güzel sözler söylemek, timsah gözyaşları dökmek, sonra ticaret yapmak samimiyet değildir. Buradan bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Samimiysen ben önümüzdeki günlerde Filistin'e gidiyorum. Filistin meselesine destek olmak, Filistin Devletiyle dayanışmak ve dünyanın dikkatini buraya çekmek için önümüzdeki günlerde Filistin’e gidiyorum. Cesaretin varsa bu ülkedeki tüm siyasi partilerin liderleriyle birlikte bizimle birlikte Filistin'de olursun" dedi. 

 

CHP Genel Başkanı Özel, bugün Nevşehir’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hacıbektaş’a gelişinin 104, yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını da şöyle yanıtladı:

'HATADA DİRENMEK ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRÜR'

"Dün verilen karar, çok dikkatli okunduğunda şunu fark etmek gerekiyor. Anayasa Mahkemesi'nde karar 3 karşı oya karşı oy çokluğuyla alındığı halde uygulanması için yollanıldığı mahkemeye oy birliğiyle yollanıyor. Yani Anayasa Mahkemesi üyeleri diyorlar ki, 'Karar ne olursa olsun, mutlaka uygulanmalıdır.' Buradan sonra bu kararı uygulamamak hukuk tanımazlık, Anayasa tanımazlıktır. Bu kararı uygulamayanlar kendi varlıklarını inkar ediyorlar. Çünkü adı ne olursa olsun Cumhuriyet savcısı, Yargıtay üyesi, Danıştay üyesi, Anayasa Mahkemesi üyesi, milletvekili, bakan, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı hepimiz yetkilerimizi Anayasadan alıyoruz. Anayasayı tanımayan devleti tanımaz, devleti tanımayan bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Bu karardan sonra hatada direnmek ülkeyi felakete götürür. Bu konudaki duruşumuz net.

'İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARIMIZIN KARŞISINA KOYACAK ADAY BULAMIYORLAR'

İstanbul ve Ankara adaylarımızı açıkladık. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın onların karşısına bir aday çıkarıp çıkaramayacağını, onun aday arayışını izliyor bütün Türkiye. Karşısına koyacak aday bulamıyorlar. Hiç üzülmesinler, demek ki Türkiye'nin en büyük iki şehri, iktidar partisinin aday bulamayacağı kadar iyi yönetiliyor. Cumhurbaşkanı da bununla gurur duysun. Geçmişte sesleniyordu bize; 'Ey CHP, adayınız kim?' diye. Ben seslenmeyeceğim ‘Ey Recep Erdoğan, İstanbul ve Ankara’da adayınız kim?’ diye. Hiç üzülme Recep Tayyip Erdoğan, bu övünülecek bir şey. Karşısına rakip çıkaramayacağın kadar bu şehirleri iyi yönetiyoruz. İyi yönetmeye devam edeceğiz. Sadece İstanbul ve Ankara'yı değil, elimizdeki bütün büyükşehirleri iyi yönetiyoruz. Halkın gönlünde olan bizim de gönlümüzde. 31 Mart’tan sonra bütün Türkiye'ye 5 sene önce baharı getirmiştik, bu sefer yazı getireceğiz."

"Aydın ve İzmir adayları yılbaşından önce açıklanır mı?" sorusu üzerine ise Özel, "Hemen önce hemen sonra açıklanabilir. Aydın zaten açıklanacak. Benzer kategorideki belediyelerden önce Aydın'ı açıklarsak o belediyelerde 'Acaba açıklanmayacak mı?' kaygısı oluşmasın diye belediye başkanımızın da bilgisi ve rızasıyla Aydın'ı beklettik. Başka bir sebebi yok" diye konuştu.

'BİZİM ANLAYIŞIMIZDA MUHALEFET, İKTİDARA KARŞI YAPILIR' 

Özel, İyi Parti hakkında ise "Buradan bu sürekli siyasette bir gerilim bekleyenlere ve CHP muhalefetle kavga etsin isteyenlere şunu söyleyeceğim. Bizim anlayışımızda muhalefet iktidara karşı yapılır. Muhalefete muhalefet yapmayız. Muhalefet partileriyle tartışmayız. Barışın başkentinden bütün muhalefet partilerine, İyi Parti'ye ve İyi Parti'nin üyesi iyi insanlara şunu söylüyorum: Hacıbektaş'tan Türkiye'deki herkese barış ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP ,Özgür Özel , Filistin ,Seçim ,Aday ,Muhalefet





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024