Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2031 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2015 - 17:06

Özcan Yeniçeri: Tabanlar aynı ama tavan farklı

Büyüt
Küçült
Özcan Yeniçeri: Tabanlar aynı ama tavan
Politika Haberleri › Özcan Yeniçeri: Tabanlar aynı ama tavan farklı haberi MHP Lideri Bahçeli AK Parti ile koalisyon için kırmızı çizgiler çekerken ülkücü camianın önemli isimleri ise iki partinin koalisyonun en uygulanabilir seçenek olarak masada durduğunu düşünüyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli AK Parti ile koalisyon kurulması konusunda bazı kırmızı çizgiler öne sürerken, eski MHP milletvekillerinin aralarında bulunduğu parti tabanı AK Parti tabanıyla MHP tabanının birbirine yakın olduğunda hemfikir. Taban içinde HDPnin bulunacağı koalisyon ihtimallerine ise karşı. MHP eski Antalya Milletvekili ve DSP, ANP, MHP hükümet koalisyonun kurulmasının mimarlarından olan eski bakan Tunca Toskay, denklemdeki HDP varlığından dolayı, seçim sonuçları koalisyon göstermesine rağmen koalisyon kurmanın 1999a göre zor olduğunu söyledi. Toskay, AK Parti ile MHP hükümetinin kurulma olasılığını da, “Siyaset sosyolojisi açısından AK Parti ile MHP hükümetini kurulması tabanlarının yakın olması açısından daha doğrudur” diye konuştu.

MHP yoğurdu üfleyerek yiyiyor

MHP Ankara eski Milletvekili Özcan Yeniçeri ise MHPnin ‘Çözüm Süreci ve ‘başkanlık konularında AK Parti ile koalisyon kurmada sıkıntılar yaşayacağına dikkat çekerek “Oysa taban aynı taban. Milliyetçi, muhafazakar, dindar taban. Ancak tavanda bulunanların görüş ayrılıkları var. Bu nedenle MHP ile AK Partinin ortak müşterekleri yakalaması zor. Ayrıca MHPnin daha önceki koalisyon döneminde yaşadığı sıkıntılar ve yediği darbe var. Bu nedenle sütten ağzı yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyiyor” dedi.

MHP Türkiye için fedakar

Ülkü Ocakları eski Başkanı Azmi Karamahmutoğlu da AK Partisiz bir hükümet modelinin gerçekçi ve olası olmadığını MHPnin ‘fedakarlık göstererek koalisyona girebileceğini söyledi. MHP Osmaniye eski Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, MHPnin içerden ve dışardan HDP desteğine kapalı olduğunun altını çizdi. Türkoğlu, yine koalisyona açık kapı bırakarak  Türkiyenin hükümetsiz bırakılmayacağının vurguladı.

‘Yüzde 60 blok lafı boş bir söylemdir

MHP Lideri Devlet Bahçeli EtikHaber isimli internet sitesine verdiği röportajda, bugün seçim olsa MHPnin alacağı oyun daha fazla olacağını iddia etti. Bahçeli koalisyon olasılıkları ve erken seçim konusundaysa, “Türkiye hükümetsiz kalmaz, aksine sebep olanlar ise mahşeri vicdanda hesap vermekten kaçamaz” dedi. Şartlarını sıralayarak AK Parti ile koalisyonu konuşabileceklerini ve “Uzlaşmasız ve ulaşılmaz” olmadıklarını söyleyen Bahçeli, “Bizim kategorik itirazlarımız yok, sadece ilkelerimiz var. Koalisyona gireriz değil, sadece konuşmaya başlarız. HDPnin içinde yer alacağı veya destek vereceği her formül bizim dışımızda ve gündemimizde değildir. Yüzde 60lık bloktan bahsediliyor. Bu bize göre boş laftır” dedi.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024