Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1691 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 AÄŸustos 2015 - 09:12

Ömer Çelik açıklama yaptı

Büyüt
Küçült
Ömer Çelik açıklama

CHP Sözcüsü Haluk Koçtan sonra koalisyon görüşmelerinde AK Parti heyetine başkanlık yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakanlıkta açıklama yaptı. Çelik, Perşembe yada Cuma günü, her ikisinin programına uygun bir biçimde bu görüşmenin devamı niteliğinde ama şu yada bu yönde bir nihai değerlendirmeye varmak üzere tekrar bir araya gelecekler dedi. Çelik şöyle devam etti:

Bugün Bakanlar Kuruluna sunum yaptık. CHP ile yürüttüğümüz istikşafi görüşmelerin hükümet politikalarına ilişkin bölümleri ile ilgili bir tasnif yapmıştık. Böylece MYKmızdan sonra Bakanlar Kuruluna da bilgi vermiş olduk. Bugün ilk defa istikşafi görüşmelerinin ardından liderler bir araya geldiler. Yemekli bir görüşme oldu. Türkiyeyi hükümetsiz bırakmama sorumluluğu içerisinde her iki genel başkan çeşitli değerlendirmede bulundular. Geniş bir yelpaze var, Türkiyeyi hükümetsiz bırakmama konusunda. Farklı değerlendirmeler olabilir, bunların hepsi gündeme geldi. İki genel başkan bunları paylaştılar. Uzlaşılan konular, anlaşılmayan konularda iki genel başkan görüşlerini ifade ettiler. Gelinen noktada bugün itibariyle bu görüşme herhangi bir sonuca bağlanmış değil. Perşembe yada Cuma günü, her ikisinin programına uygun bir biçimde bu görüşmenin devamı niteliğinde ama şu yada bu yönde bir nihai değerlendirmeye varmak üzere tekrar bir araya gelecekler. Bu bir araya gelişin sonucunda nasıl bir noktaya varıldığını içtenlikle sizlerle paylaşacağız.

 

Haberin Videosu   DavutoÄŸlu ve KılıçdaroÄŸlu koalisyon için buluÅŸtu startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer34157,34157,201508,34157-345453.jpg,1, 0,DavutoÄŸlu ve KılıçdaroÄŸlu koalisyon için buluÅŸtu);

 

İKİ ANA DAMARIN SİYASİ TEMSİLCİLERİ SAMİMİ OLARAK GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞTILAR

Çelik, Türkiye siyasi hayatında iki ana damarın, birbirine zıt ama büyük iki damarın temsilcisi olan genel başkanların böyle bir istikşafi görüşme sürecinin ardından bir araya gelmesi bir ilktir diyerek; Türk siyasi hayatının iki damarını temsil eden, iki zıt akımı olan iki partinin genel başkanı, açık, samimi bir şekilde karşılıklı olarak görüşlerini paylaşmış oldular. Bu haliyle, istikşafi görüşmeler, arkasından sayın genel başkanların bir araya gelmesi başlı başına Türk siyasi hayatı için bir kazanım olarak değerlendirilmektedir bizim tarafımızdan. Bu açıdan bakıldığında şu ana kadar gelinen nokta itibariyle Türk siyasi hayatı açısında kıymet konusu bir alan oluşturmuştur diye konuştu.

DERÄ°NLEMESÄ°NE, SOLUKSUZ BÄ°R SOHBET VE DEÄžERLENDÄ°RME OLDU


AK Partili Çelik, her iki partinin her konuda anlaşmasının mümkün olmadığını belirterek şöyle devam etti:

Bundan sonrasında her iki genel baÅŸkan kendi deÄŸerlendirmelerini, kendi takdir edecekleri günde kendi yetkili kurullarına götürecekler. Arkasından da PerÅŸembe yada Cuma günü, bu görüşmenin devamı niteliÄŸinde olan ama nihai deÄŸerlendirmeyi yapacaklar. Biz görüşmenin açık ve samimi olması, herkesin eleÅŸtirilerini belli bir nezaket içerinde ama net olarak ifade etmesinden memnuniyet duyuyoruz.  Belli noktalarda uzlaÅŸma bulunması, belli çatışma noktalarının çok net biçimde tarif edilmesi çok büyük emek ve gayret gerektiriyor. Hepimiz için siyasi hayatımızın en meÅŸakkatli ama bir o kadar da gerekli bir sürecini yürütüyoruz. Bugün derinlemesine, soluksuz bir sohbet ve deÄŸerlendirme oldu. ÇeÅŸitli eleÅŸtiriler de oluyor ama biz ÅŸu ana kadar bu eleÅŸtirileri de dikkate alarak yaptığımız çalışmanın samimi bir gayretle yürümesine gayret sarf ediyoruz. Zaten bu iki siyasi akımın her konuda anlaÅŸması demek, tarihin sonunun Türkiyede gelmesi demektir. O yüzden tabiki her konuda anlaÅŸma olmayacak.

BAŞBAŞA BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMEDİ

Çelik, gazetecilerin sorusu üzerine; Baş başa bir görüşme gerçekleşmedi. Benim ve Haluk beyin bulunduğu bir ortamda yemeğin akabinde devam eden bir görüşme oldu. En geniş yelpazede Türkiyeyi hükümetsiz bırakmamak üzere bütün seçenekler görüşüldü. Buradaki istek, Türkiye için en iyi formülü bulmak dedi.

 

Haberin Videosu   Ömer Çelik açıklama yaptı startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer34158,34158,201508,34158-345464.jpg,1, 0,Ömer Çelik açıklama yaptı);

 

En geniş yelpazede Türkiyeyi hükümetsiz bırakmamak üzere görüşme yapıldı.
Çok geniş bir yelpazede görüşme yapıldı. Türkiyeyi hükümetsiz bırakmamak için yapıldı görüşmeler.
Bu kadar mesai veriliyor. buradaki istek Türkiye için en iyi formülü bulmak.
Bu koalisyon olur, geniş yelpazede başka bir şey olur. Ama bunun çok yorucu olduğunu söylemek lazım. İlk günden bu yana ilerleme oldu diyemem. Ta ki son görüşmeye kadar.
Her hangi bir seçenek öne çıktı veya çıkmadı demek yanlış olur.










E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024