Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2069 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2015 - 15:38

ÖDP İl Başkanına Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay hapis

Büyüt
Küçült
ÖDP İl Başkanına Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay

Zonguldakın Ereğli ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana, başbakanlığı döneminde, katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan ÖDP İl Başkanı Ali Deliak, 11 ay 20 gün hapse mahkum edildi.

Ereğli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan ÖDP İl Başkanı Deliak, Çetin Yılmaz ve Hüseyin Atakan Coşkun ile avukatları hazır bulundu. Sanık Erhan Dağhan ise duruşmaya katılmadı.

Hakimin söz verdiği sanıklar, beraatlerini talep etti.

Deliakın kamu görevlisine hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına karar veren hakim, sanığın daha önce kasıtlı suçtan mahkum olduğu ve cezasının ertelenmesi halinde yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanat oluşmadığından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.

Daha önce kasıtlı suçtan mahkum olan sanıklardan Çetin Yılmaza 7 bin 80 lira adli para cezası veren hakim, aynı miktarda adli parayla cezalandırılan Coşkun ve Dağhan hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını ve 5 yıllık denetim süresine tabi tutulmalarını kararlaştırdı.

Sanıklar hakkında 3 Haziran 2013te katıldıkları bir eylemde attıkları sloganlarla Erdoğana hakaret ettikleri iddiasıyla dava açılmıştı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024