Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2361 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 14:48

Öcalanın sesli ya da görüntülü mesajı sürece katkı sağlar

Büyüt
Küçült
Öcalanın sesli ya da görüntülü mesajı sürece katkı

HDP Grup Başkanvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Abdullah Öcalanın Diyarbakırda yapılacak nevruz kutlamasına göndereceği mesaj ile ilgili tartışmaları DHA muhabirine değerlendirdi. 

SESLİ YA DA GÖRÜNTÜLÜ MESAJ ANLAMLI OLUR

Buldan, hükümet ve devlet heyeti ile yapacakları ilk görüşmede, Diyarbakır nevruzu için Abdullah Öcalandan görüntülü veya olmasa sesli bir mesaj verilmesini gündeme getireceklerini belirterek, Çünkü, bu halkın talebidir. Artık sayın Öcalanın kitlelere ve halka kendisinin hitap etmesini istiyoruz. Bu sesli de olabilir, görüntülü de olabilir. Tabi tercihimiz görüntülü mesajın verilmesidir. Sayın Öcalanın Nevruz mesajını kendi sesi ile mesajını duyurmasının daha anlamlı ve önemli olacağını düşünüyoruz. Talebimizi yapacağımız ilk görüşmede hükümet ve devlet yetkilileri ile paylaşacağız. Umarım buna izin verilir, bu barış sürecine çok büyük katkı da sağlar dedi.

Buldan, Öcalandan gelecek görüntülü ya da sesli mesajın barış sürecinin ilerlemesi anlamında pozitif bir havada yaratacağını da ifade ederek, Bunun sayın Öcalanın en büyük hakkı olduğunu düşünüyoruz diye konuştu.

NEVRUZ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Diyarbakırda yapılacak olan Nevruz için hazırlıklarını sürdüren Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat, kutlamaların yapıldığı sahayı yeniden düzenlediklerini, bu yıl büyük kitlesel katılıma hazırlık yaptıklarını söyledi. Fırat, Abdullah Öcalan, 2013 Nevruzunda tarihi bir deklarasyon yayınladı. 2014 tarihinde bir deklarasyon daha yayınlandı o deklarasyon süreci pekiştirdi. 2015 Nevruzundan önce 10 maddelik bir deklarasyon ortaklaşa olarak yayınlandı dedi.

Fırat, bu yılki Nevruzun barış, kardeşlik ve çözüm Nevruzu olarak damgasını vuracağınıda ifade ederek, Halkımız Abdullah Öcalanın bulunduğu İmralıdan görüntülü bir mesaj bekliyor. Bence bu özlem gerçekleşecektir. Bu konuda umutluyum diye konuştu.

DHA

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024