Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2081 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 13:50

Öcalanın sekreteryasındaki isimler kimler

Büyüt
Küçült
Öcalanın sekreteryasındaki isimler
Öcalan, biri ağırlaştırılmış olmak üzere hepsi de ömür boyu hapse mahkum bu kişileri, bir dönem birlikte çalışması, örgütsel birikim ve tecrübeleri nedenleriyle İmralıya istedi

.

SEKRETERYADAKİ İSİMLERİ ÖCALAN SEÇTİ

İmralı Adasında çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalanın yanına gönderilmek için bulundukları cezaevinden çıkarılan ve halen Bursa Özel Tip Cezaevinde bekletilen Ömer Hayri Konar, Mehmet Sait Yıldırım, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran ve Veysi Aktaş adlı PKKlı mahkumların bizzat Abdullah Öcalan tarafından seçildiği belirtildi. Daha önce 4ü kadın, 4ü erkek olmak üzere toplam 8 mahkumun Öcalana sekreterya olarak gitmesi planlanırken, İmralı Adasındaki Yüksek Güvenlikli Cezaevinin fiziki şartlarının buna uygun olmaması nedeniyle kadın mahkumlardan vazgeçildi, bu 5 PKKlının gitmesinde karar kılındı.

 

Veysi Aktaş, iyi bilgisayar kullanıyor diye sekreteryaya alındı

4 İSİM BEKAADAN BİR İSİM İSE İYİ BİLGİSAYAR BİLİYORU DİYE

İmralıda çözüm süreci görüşmelerinde Öcalana sekreterya görevi yapacak PKKlı mahkumdan Ömer Hayri Konar, Mehmet Sait Yıldırım, Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuranın, onunla Lübnanın Bekaa Vadisinde birlikte bulundu. Veysi Aktaşın ise Yıldız Teknik Üniversitesinde öğrenim görürken örgüte katıldı. Onun sekreterya kadrosuna girmesinde iyi bilgisayar kullanmasının etken olduğu ileri sürüldü.

 

SEKRETERYADA KİM KİMDİR?

Abdullah Öcalana sekreterya olarak seçtiği 5 PKKlının işledikleri suçlar, çarptırıldıkları cezalar ve hapis yattıkları süreler şöyle:

* Ömer Hayri Konar: Elazığ nüfusuna kayıtlı, 50 yaşında. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. PKKnın 2000- 2002 yıllarında Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde etkin olabilmek için girdiği yeni yapılanmada görev almış. Abdullah Öcalana yakın isimler arasında yer alan Konar, Suriyede yakalanarak Türkiyeye teslim edilmişti.

* Mehmet Sait Yıldırım: Bingöl Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı, 63 yaşında. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde. Çok eski PKKlı olarak biliniyor. Almanyadan örgüte katılmış, Bekaa Vadisinde kalmış, 1987de PKKnın Düseldorf davasından yargılanmış.

* Çetin Arkaş:

 

Diyarbakır Çınar İlçesi doğumlu, 44 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKKnın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

* Nasrullah Kuran: Siirt nüfusuna kayıtlı, 47 yaşında. 23 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. PKKnın cezaevleri sorumluları olarak biliniyorlar. Bolu cezaevinde bulunurken, hakkında savcılık tarafından, örgütsel ilişkileri yönlendirdikleri gerekçesiyle soruşturma açılmış, 9 ay süren takipten sonra soruşturma takipsizlik ile sonuçlanmış.

* Veysi Aktaş: Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 46 yaşında. 21 yıldır cezaevinde. Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024