Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2486 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 23:35

Öcalandan ikinci çağrı geliyor

Büyüt
Küçült
Öcalandan ikinci çağrı

Çözüm Sürecinin kritik açıklaması Kandilin endişeleri sebebiyle gecikti. Öcalan, tıkanıklığı aşma kararı verdi. HDPli yetkililer son 15 günün perde arkasında yaşananları anlattı.

HDPlilere göre, Öcalan şimdi ikinci bir çağrıya hazırlanıyor, eğer devlet de adım atarsa, Öcalanın ikinci çağrısı çok daha kapsamlı olacak ifadesi kullanılıyor.  Sırrı Süreyya Önder, Dolmabahçedeki görüşme sonrası Öcalanın temel belirlemesi şudur. PKKyı bahar aylarında olağanüst kongre toplamaya davet ediyorum. Bu davet, silah yerine demokrasi için tarihi bir niyet beyanıdır demişti.

Bu açıklama 15 Şubatta bekleniyordu, ancak ay sonunda yapılabildi.

Peki ne yaşandı, neden açıklama gecikti?

HDP kulislerine göre, Öcalanın taslağı Kandile ulaştıktan sonra, peş peşe toplantılar yapıldı.

Kandilin hükümet iç güvenlik ve silah bırakma konusunda algı operasyonu yürütüyor, hükümet yöntemsiz, samimiyetsiz gibi itirazlarda bulunduğu anlatılıyor.

KANDİLİN ENDİŞELERİ VAR

CNN TÜRKten Kenan Şenerin haberine göre HDPli yetkililer Kandil-HDP-Öcalan arasında sorun yok, birbirine karşıt pozisyon da yok. Ancak Kandilin endişeleri var ifadelerini kullanıyor. Sürecin tıkanma noktasına gelmesi üzerine, Öcalan ın yaptığı çağrı ile tıkanıklığın aşıldığı belirtiliyor. HDPli yetkililer Öcalanın, ikinci bir çağrıya hazırlandığı bilgisini veriyor. Yetkililer ikinci çağrı bu çağrıyı çok daha aşan bir çağrı olacak dedi.

Öcalanın bunu süreçte bu güne kadarki tüm çalışmaları aşan bir çağrı yapacağım ifadesiyle ortaya koyduğu anlatıldı. HDP, ortak basın toplantısında açıklanan 10 maddeye dikkat çekiyor. İstekleri öncelikle güvenlik paketinin komisyona çekilmesi.

İZLEME KURULUNA YASAL GÜVENCE TALEBİ

Süreçte takvimin hızlanacağını belirten HDPliler, müzakareleri takip edecek İzleme Kuruluna yasal güvence verilmesini de istiyor. HDP İmralı heyetinden İdris Baluken, CNN TÜRKe yaptığı açıklamada, İzleme Kurulunun 10 gün içinde çalışmalara başlayabileceğini söyledi. Baluken, İzleme Heyetinin görev tanımı ve yasal güvencesi ilk Bakanlar Kurulu toplantısında Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenmeli. Bu sayın cumhurbaşkanının toplayacağı bakanlar kurulunda da olabilir diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024