Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2890 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2015 - 07:20

Öcalandan aday yeğene sürpriz tepki

Büyüt
Küçült
Öcalandan aday yeğene sürpriz
Politika Haberleri › Öcalandan aday yeğene sürpriz tepki haberi İmralıda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalanın kardeşi Mehmet Öcalan, HDPnin yeğeni Dilek Öcalanı Şanlıurfada ikinci sırada aday göstermesine tepki gösterdi.

Yeğeninin milletvekili adayı olduğunu tarlada çalışırken öğrendiğini ve şoke olduğunu belirten Mehmet Öcalan, “Yeğenimin adaylığını bizden gizlediler. Dilek Öcalanın aday olmasına karşıyım. AK Parti ve diğer siyasi partilerde olduğu gibi Abdullah Öcalan yeğenine kontenjan ayrıldığı söylentileri ortaya çıktı. Ağabeyim böyle bir şey istemedi, istemez” dedi.

Bizim tercihimiz değil

6 aydır İmralı Cezaevindeki ağabeyi Abdullah Öcalan ile görüşemediğini belirten Mehmet Öcalan, “Listelerin hazırlanmasından önce adaya gittiğimde bana; ‘Seçimlerde kim sizi temsil edecekse onu tercih edin. Demokrasi ve özgürlüğü ileri götüren kişileri tercih edin tavsiyelerinde bulunmuştu. Yeğeni Dilek Öcalanın HDPden milletvekili adayı olmasının Abdullah Öcalanın tercihi değildir. Dilek Öcalanın aday olmasını HDP ve DTK yapmıştır. Onun sorumluluğunu da biz almıyoruz. Abdullah Öcalanın vekillere ihtiyacı yoktur. O kendisi demokratik siyasi bir mücadele veriyor ve kimseye ihtiyacı yoktur. Dilekin aday olma hakkı var ama henüz genç ve keşke bu yola ömrünü veren insanlara sırasını verseydi.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024