Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2068 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 15:45

Obamanın özel temsilcisinden sürpriz Türkiye ziyareti

Büyüt
Küçült
Obamanın özel temsilcisinden sürpriz Türkiye

ABDnin Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Özel Temsilcisi General Allen ve Özel Temsilci Yardımcısı McGurk, Türkiyeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Açıklamada, Allen ve McGurkun IŞİD ile mücadelede yürütülen işbirliği konusunda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Ankarada verimli görüşmeler gerçekleştirdikleri kaydedildi.

General Allen, Büyükelçi McGurk ve Müsteşar Sinirlioğlunun yabancı savaşçıların akışının önlenmesi de dahil olmak üzere IŞİDle mücadele konusunda Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğinin genişletilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla atılabilecek adımları ele aldıkları kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

General Allen, Suriye halkını IŞİD saldırılarına karşı savunmak, ılımlı Suriye muhalefetinin kontrolündeki toprakları güvence altına almak; ABDyi koalisyon ortaklarımız ile müttefiklerimizi ve Suriye halkını Suriyedeki terörist tehditlerden korumak ve Suriyedeki ihtilafa müzakere edilmiş bir çözüm bulmak için gerekli koşulların sağlanması konularında incelemeler sonucunda belirlenen Suriye muhalefetine yetkinlik kazandıracak Eğit-Donat faaliyetlerine verdiği destekten ötürü Türkiyeye teşekkür etmiştir.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024