Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1997 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 12:15

O kızların aileleri İngiltereden Erdoğanla görüşmeye geliyor

Büyüt
Küçült
O kızların aileleri İngiltereden Erdoğanla görüşmeye

İngilterenin başkenti Londradan IŞİDe katılmak için Türkiye üzerinden Suriyeye geçen İngiliz vatandaşı 15 yaşındaki Amira Abaze, 16 yaşındaki Şahimima Begüm ve Kadiza Sultananın gözü yaşlı aileleri  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için önümüzdeki hafta Türkiyeye gidiyor.

İngiltere polisinin Suriyeye geçtiklerini açıklamasının bu yana haber alınamayan kayıp kızlardan Kadiza Sultananın kız kardeşi Halima Kanum, Amira Abasenin babası Hussen Abase,  Şamima Begumın ablası Şahmina Begum DHAya yaptığı açıklamada son umutlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

ERDOĞAN İÇİN HER GECE DUA EDİYORUM

Kızımın yokluğunun verdiği acıyı hiçbir kelime ifade edilemez olduğunu ifade eden Amira Abasenin babası Hussen Abase, kızınının nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmememin kötü bir kabus olduğunu söyleyerek, Cehennemde yaşıyor gibiyim. Hayat şu anda bizim için inanılmayacak kadar zor.  Kızımın hayali iyi bir işkadını olmaktı. Bu kadar  büyük halleri varken böyle birşey yaptığına hala inanamıyoruz. Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan.  Erdoğanın çok özel ve çok iyi kalpli birisi olduğunu biliyorum. Ünlü güçlü bir kişilik ve bizim acımızı paylaştığını biliyorum ve onun hakkında güçlü hislere sahibim. Hergece Allahın ona sağlık vermesi için dua ediyorum dedi.

EN BÜYÜK DESTEĞİ CAMİDEN GÖRÜYORUZ

Kardeşi kaybolduğunda ilk polise başvurduklarını ancak gereken yardımı göremediklerini ifade edern, Şamima Begumın ablası Şahmina Begum ise, umutlarını Türkiyeye bağladıklarını söyledi. Begum, Kardeşim kaybolduğunda ilk polise gittik ama gereken yardımı göremediğimiz için Camiye geldik. Camiden büyük destek ve yardım görüyoruz. Türkiyeye gidersek Erdoğanın bize yardım eli uzatacağına inanıyoruz. Bu bizim son şansımız olacak şeklinde konuştu.

TEK UMUDUMUZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Kadiza Sultananın kız kardeşi Halima Kanum ise, İngiltere hükümeti ve polisinden gereken desteği görmediklerinden yakınarak Son şansımızın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna inanıyoruz. Bu olayda İngiliz hükümeti ve polisinin başarısız olduğunu düşünüyorum. Öyle görünüyor ki sanki kardeşimin Suriyeye gideceğini biliyorlardı ama engelleyemediler. Bizden birçok bilgiyi sakladılar ve yalan söylediler. Geçen hafta bazı gerçekleri Parlamentodaki toplantıda ilk kez duyduk. Kızların kayıp olduklarını Türk otoritelerine bu kadar geç duyurduklarını bize söylemediler. Başından beri bizi karanlıkta bıraktılar.  İngiltere hükümeti ve metropolitan polisin bize yardım edeceklerine artık inanmıyoruz.  Tek umudumuz Cumhurbaşkanı Erdoğan dedi.

Suriyede terör örgütü İŞİDe katıldıkları idda edilen üç kızın avukatı Aqsa Mahmoodun ise İngiliz polisinin geçtiğimiz gün ailelerden özür dilediğini ancak bunun yeterli olmadığını ifade ederek, Kızların durumu hakkında İngiliz hükümeti ve polisinden bugüne kadar haber almayı umut ediyorduk ancak bu konuda umutlarımızı yitirdik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan insanlık konunusuda risk alan bir lider Erdoğandan yardım alacağımıza inanıyoruz. Türkiyeye gideceğiz ve  Erdoğanla görüşmek istiyoruz. Kızların hangi yollaran geçtiğini yerinde görmek istiyoruz aynı yollardan geçeceğiz dedi.

Aynur TATTERSALL / DHA 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024