Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2278 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2015 - 04:44

O beyanname uygulanırsa IMF yine kapıya dayanır

Büyüt
Küçült
O beyanname uygulanırsa IMF yine kapıya
Politika Haberleri › O beyanname uygulanırsa IMF yine kapıya dayanır haberi Ekonomistler, CHPnin seçim bildirgesindeki ekonomiye ilişkin vaatleri çelişki yumağı olarak değerlendirdi.

Stratejik Düşünce Enstitüsü Ekonomi Koordinatörlüğü Dr. M. Levent Yılmaz, CHPnin seçim bildirgesini çelişkileri yumağı olarak değerlendirdi. CHPnin ilk 20 yıllık hedeflerinin gerçeklerden oldukça uzak olduğunu kaydeden Yılmaz şu değerlendirmelerde bulundu: 

Hedef var ama yol yok

“Hedef var ama hedefe nasıl gidileceği belirtilmemiş. Örneğin enflasyonun yüzde 4ün altına çekilmesi vaad edilmiş. Öte yandan kamu harcamalarını ve iç talebi oldukça fazla artıracak başlıklar var. Kamu harcamasının ve iç talebin bu kadar arttığı bir yerde enflasyonun bu kadar düşmesi düşünülemez. Hatta enflasyonun düşmesi değil daha da artması sonucu ortaya çıkar. Aynı durum büyüme rakamları için de geçerli. Büyümenin finansmanı ve içeriği olmadan hedef ortalama yüzde 6 olarak belirtilmiş. Benzer çelişkileri cari açıkta da görüyoruz.”

İlk 100 gün bile batırır

Yılmaz, “Bu programın uygulanması hatta  ilk 100 gün için vaat edilen politikaların işleme konması Türkiyenin son yıllardaki kazanımlarının yok olması demek. Bildirge de “CHP için, ekonomi kısıtlı kaynakların yo?netilmesinden ibaret değildir.” denmiş. Literatürde ekonomi “kıt kaynaklarla sınırsız insan ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışılması” şeklinde ifade edilir. Buradaki temel sorun kaynaktır. Batarsınız, IMFye muhtaç olursunuz. Biz harcayalım nasılsa IMFden borç alırız mantığı var. Hatırlayın, Carlo Cottarelli diye bir adam vardı, hani havaalanlarında kırmızı halı ile karşılıyorduk. Cotarelli hayatta ona mı güveniyorlar acaba?” diye konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024