Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1879 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2015 - 08:03

Numan Kurtulmuş: Türkiyenin barışı bütün dünyaya örnek olacak

Büyüt
Küçült
Numan Kurtulmuş: Türkiyenin barışı bütün dünyaya örnek
Politika Haberleri › Numan Kurtulmuş: Türkiyenin barışı bütün dünyaya örnek olacak haberi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiyedeki barış sürecinin sonuca ulaşması halinde sadece Türkiyenin değil bölgenin de barışı olacağını söyledi.

Ä°HA

BaÅŸbakan Yardımcısı Numan KurtulmuÅŸ, Türkiyedeki barış sürecinin nihayete kavuÅŸması durumunda bunun, yalnızca Türkiyenin deÄŸil, bütün bölgenin barışı olacağını ve bütün dünyaya da örnek olacak bir barış olacağını söyledi. 

BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, Japonyadaki temasları çerçevesinde Tokyoda Sasakawa Vakfı (OrtadoÄŸu Ä°slam Vakfı) tarafından düzenlenen “Dünya Barışına Ä°slam Medeniyetinin Katkısı” Konulu Panele katıldı. Burada Ä°slamofobia ile ilgili bir konuÅŸma gerçekleÅŸtiren BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, panelin ardından dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı.

‘Eski Türkiyenin kalıntıları

Türkiyedeki çözüm sürecine iliÅŸkin bir soruyu cevaplandıran BaÅŸbakan Yardımcısı KurtulmuÅŸ, ‘eski Türkiyede insanların kimliklerinin reddedildiÄŸini, kürt kimliÄŸi üzerinde de ‘inkar, red ve asimilasyon olduÄŸunu anlattı. Yeni Türkiyede AK Parti ile beraber bunların sona erdiÄŸini söyleyen KurtulmuÅŸ, ÅŸimdiki CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸanın 2007 Diyarbakır mitingiyle çözüm ve barış sürecinin baÅŸlatıldığına dikkat çekti.

Bölge parçalanırken...

Bütün bölgede parçalanmalar ve bölünmeler yaÅŸanırken Türkiyenin bu süreç sayesinde birleÅŸtiÄŸini anlatan KurtulmuÅŸ, “Türkiye 30 yıllık bir silahlı çatışmadan sonra bile birlikte barış içinde yaÅŸanabileceÄŸinin çok güzel bir örneÄŸini ortaya koyacak, sadece kendisi için deÄŸil inanıyorum ki bütün bölgemiz için de büyük bir örnek teÅŸkil edecek. Dindarı, alevisi Kürdüyle yine bir Türkiye inÅŸa edilecek. Bu sadece Türkiyenin barışı olmayacak, bu barış aslında bütün bölgenin barışı, bütün dünyaya da örnek olacak bir barış olacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024