Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2185 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:06

Numan Kurtulmuş: TİKA dünyanın heryerinde

Büyüt
Küçült
Numan Kurtulmuş: TİKA dünyanın
Politika Haberleri › Numan Kurtulmuş: TİKA dünyanın heryerinde haberi

TİKAnın, Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza sloganıyla 3 ülkede tamamladığı projelerin açılışı Orduda gerçekleştirildi. Açılış Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yapıldı.

1992 yılında uluslararası teknik yardım teşkilatı olarak kurulan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) ‘Ayrı Coğrafyalarda Aynı İmza sloganıyla 3 ülkede tamamladığı projelerin açılışı Orduda yapıldı. Açılışta adeta Türk-İslam dünyası, Orta Asya ve Osmanlı rüzgarı esti.  Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuşa bağlı olarak görev yapan, 5 kıtada 47 ülkede 50 program koordinasyon ofisi bulunan ve Türkiyenin resmi kalkınma yardımı kuruluşu olarak 140 ülkeye yayılan faaliyetleri ve gerçekleştirdiği binlerce proje ile Türkiyenin yüz akı olmaya devam eden TİKA, Gürcistannın özerk Acara Cumhuriyetinin başkenti Batum, Filistin ve Bosna-Hersekte gerçekleştirdiği yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

Afrikadan Balkanlara...

Gürcistanda ‘Batum Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ve Kimsesizler Sığınma Evi, Filistinde ‘El Halil Türk Okulu ve Bosna-Hersekte ‘Aleksa Şantiç İlköğretim Okulu projelerinin açılışları, bulundukları ülkelerin TİKA koordinatörleri ve büyükelçilerinin katılımıyla Kurtulmuş tarafından yapıldı. Kurtulmuş, TİKA olarak Afrikadan Balkanlara, Myanmardan Afganistana dünyanın her yerine hizmet götürdüklerini belirtti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024