Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2101 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mart 2015 - 05:37

Numan Kurtulmuş: Öyle bir şeye itibar etmeyiz

Büyüt
Küçült
Numan Kurtulmuş: Öyle bir şeye itibar
Politika Haberleri › Numan Kurtulmuş: Öyle bir şeye itibar etmeyiz haberi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Hiçbir ülkenin senatosunun ya da meclisinin Türkiyeye herhangi bir uyarı yapma hakkı yoktur. Ya da biz dışarıdan gelen bu tür uyarı mahiyetinde anlaşılacak herhangi bir şeye itibar etmeyiz dedi.

Kurtulmuş, Feshanede düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri in açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.   Bir gazetecinin, ABD senatosunda 100 senatörden 74ünün imzaladığı bir mektup oldu. Türkiyede basın özgürlüğüyle ilgili bir uyarı mahiyetinde, bu konudaki görüşleriniz nelerdir? sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:   Hiçbir ülkenin senatosunun ya da meclisinin Türkiyeye herhangi bir uyarı yapma hakkı yoktur. Ya da biz dışarıdan gelen bu tür uyarı mahiyetinde anlaşılacak herhangi bir şeye itibar etmeyiz. Onu ciddiye almayız. Ama iyi niyetle söylenmiş, Türkiyeye gerçekten bu anlamda katkısı da bulunacak olan her kim ne söz söylerse bunları da dinleriz. Önce bu işin uyarı kısmını düzeltmemiz lazım. Böyle bir uyarı yapmak kimsenin hakkı ve haddi değildir.   Kurtulmuş, Türkiyede uzunca bir süredir bir algı operasyonu yürütüldüğünü vurgulayarak, Sanki Türkiyede basının üzerinde baskı varmış, basın mensupları cezaevlerine atılıp süründürülüyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. En son daha dün bu konuyla ilgili güncel bilgilere baktım. Şu anda Türkiyede 7 gazeteci, basın kartı olmayan ama gazeteci kimliği olan kişi mahkemelerle muhataptır. Bunlardan bir tanesinin cezası infaz edilmiş ve çıkmıştır. Bu ceza alanların tamamı da basınla ilgili makale veya haber yazarak mahkemelere gitmiş değil şeklinde konuştu.   ÇÖZÜM SÜRECİ   Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, başka bir gazetecinin, Nevruzla ilgili beklentileriniz nelerdir? Son zamanlarda çözüm sürecindeki dilde bir sertleşme var. Gözle görülür bir ters gidiş mi var, yoksa sertleşme siyasetin bir gereği mi? şeklindeki sorusuna da şu yanıtı verdi:   Çözüm süreci dediğimiz şey laf olsun diye ortaya çıkmış bir süreç değildir. 30 yıl devam eden silahlı çatışma dönemi, terörle Türkiye in her tarafının kana bulandığı bir dönemden bahsediyoruz. 90 yıllık devletin inkar ve asimilasyon politikaları üzerine oturmuş olan ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Önce devlet zihniyetinde önemli bir değişim ortaya çıktı. Devlet, ret, inkar ve asimilasyonu bir tarafa bırakarak, vatandaşlarımızın her birisinin eşit ve özgür yurttaşlar olması konusunda önemli adımlar atıldı.   Ana dilde savunma ve Kürtçe yayın yapan televizyon kanalının varlığına dikkati çeken Kurtulmuş, bu ülkenin insanlarının ölmesini istemediklerini söyledi. Kurtulmuş, çözüm sürecinde önemli bir aşama kaydedildiğini anlatarak, artık kimsenin geri dönelim demeyeceğini dile getirdi.   Siyaseten söylenmiş sözlerin sürece mani olacağına inanmadığını aktaran Kurtulmuş, çözüm sürecinin Türkiye in yanı sıra yakın coğrafyaya da etki edeceğini kaydetti.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024