Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2035 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 12:10

Normal süreç aynen devam ediyor

Büyüt
Küçült
Normal süreç aynen devam

Resepsiyonda gazetecilerin çözüm süreci ile ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Arka planını açıklayamam ama normal süreç aynen devam ediyor. HDP heyetiyle sürekli görüşüyoruz. Bizim onlarla görüşmemiz bir hadise değil sürekli görüşüyoruz. Bugün Mecliste mesela Genel Kurulda birlikteydik. Bütün partilerden milletvekili arkadaşlarımızla beraber. Şimdi biz onlarla oturup çay içsek büyük bir hadiseye dönüşüyor. Bir araya geldiler, vesaire sürekli rutin olarak, arkadaş olarak da görüşüyoruz. İlişkilerin kesilmesi gibi bir şey dedi.

Bir gazetecinin Dün HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Ağrı olayına ilişkin, öncesinde biz buna 2-3 kez engel olduk, ama bu defa bize bilgi gelmediği için müdahale edemedik diyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Akdoğan şöyle yanıt verdi: Yani onlar bilmiyormuymuş. Oraya bir takım aileleri falan bilerek götürmüyorlar mı onlarla buluşturmak için. Yani o onlarla buluşma etkinliği aslında. Gayet iyi biliyorlar orada kimlerin olduğunu. Şunu diyorlarsa bugüne kadar böyle yapıyorduk ses çıkmıyordu. Bundan sonra çıkacak. İllegaliteye, bu tür buluşmalara izin veremeyiz. Seçim güvenliğini sıkıntıya sokacak, bir şekilde silahın gölgesinde propaganda izlenimi uyandıracak hiçbir etkinliğe de izin vermeyiz. Orada provokasyon devletin güvenlik tedbiri alması değildir. O adamların orada dolanmasıdır, onlardan uzak durmamalarıdır. Asıl sorun odur. Bunu kimse kanıksatamaz, normal bir şeymiş gibi gösteremez. Bunlar diyebilirler. Onların istihbarat paylaşımına ihtiyaçları yok. Kimlerle nasıl buluşuyorlar, buluşturuyorlar gayet iyi bilirler.

Başka bir gazetecinin, 1915 olaylarıyla ilgili en son Avusturya ve Rusyadan açıklama geldi. Putin de yarın Erivana gidiyor. Bu konuyla ilgili düşünceleriniz nedir? sorusu üzerine Akdoğan, Bunların pratik bir değeri yok, bir kıymeti harbiyesi yok. Bunlar bizi elbette üzer yani ikili ilişkilerimizin çok yoğun olduğu, derin olduğu ülkeler. Bizi elbette üzer ama pratik bir karşılığı olmaz. Buna bakarsanız bugün, yarın İstanbulda 25e yakın devlet, hükümet başkanı geliyor. Onlar da Türkiyeye desteklerini ifade ediyorlar. Bu yüzden Türkiye dünyada yalnız değil. Türkiyenin dostları da belli. Diğerlerine çok itibar etmemek lazım. Yani bunlarda kimse bir şey çıkaramaz. Bunların bu soruna bir faydası da olmaz. Yani bu sorunun çözümüne ne faydası var. Biz hep dostluk elini uzatıyoruz havada kalıyor.  Ermenistanla ilişkilerin normalleşmesinden tutun da ortak komisyon kurulmasına, bir takım çalışmalar yapılmasına hiçbirinde somut bir karşılık bulduk mu? Yani hep biz adım attık hep onlar geri adım attılar, köprüleri havaya uçurdular. İyi niyetli olarak birlikte geleceği dostluk üzerine kuralım diye çaba gösteren biziz. Onların bu tür kararlar alması sadece kin ve nefreti biraz daha derinleştirir. Kin ve nefret üzerine biz geleceği inşa edemeyiz. Nasıl biz bu işbirliğini, dostluğu geliştirebiliriz, ne yaparsak ona katkıda bulunuruz böyle bakarak hareket ederlerse daha sorumlu davranmış olurlar dedi.

Somut anlamda Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere bir etkisi olur mu? sorusuna Akdoğan, Bizim çok boyutlu ilişkilerimiz var. Bunlar bizi üzen davranışlardır. Türkiye-Amerika, Türkiye-Rusya ilişkileri bu tür tarihi konulara endekslenecek konular değildir karşılığını verdi.

Bir gazetecinin En son Vatikan ve Avusturya Büyükelçimizi çektik. Rusyada böyle bir adımı düşünüyor muyuz? sorusu üzerine Yalçın Akdoğan, Onu bilmiyorum, Dışişleri Bakanıyla konuşmak lazım. Yani böyle bir değerlendirme yapıldı mı? Ama bu ülkelerin çoğu bunları yeni söylüyor değil daha önce de bu ülkelerin benzer kararlar aldığını, açıklamalar yaptığını biliyoruz. Bugün bugüne kadar pratik bir karşılığı da değeri de olmadı. Bunları çok ciddiye de almamız lazım. Kendi kendimize bunları büyütmemiz sadece bu sorunun devamına hizmet eder diye konuştu.

Ümit KOZAN-Fırat KESKİNKILIÇ/ ANKARA,(DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024