Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2743 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mart 2015 - 11:01

Nizamettin Taş: PKK artık tarihe karıştı

Büyüt
Küçült
Nizamettin Taş: PKK artık tarihe
Politika Haberleri › Nizamettin Taş: PKK artık tarihe karıştı haberi PKKnın eski yöneticilerinden Nizamettin Taş, Öcalanın çağrısına Kandilde karşı çıkacak hiçbir güç yoktur. Aslında PKK bitmiştir. Yani oynayacağı rolü oynamış ve tarihe de karışmıştır dedi.
AA

Irakın  Erbil kentinde siyasi çalışmalarını yürüten PKKnın eski yöneticilerinden Nizamettin Taş, Kandilin, Öcalanın çağrısına uyacağının altını çizdi. Taş, “PKK, bu anlamda kendisini bağladı. Yöneticileri, bu işin arkasında olduklarını, Öcalanın tezini benimsediklerini dile getirdi. Kongre kaçınılmaz olarak gerçekleşecektir. Şayet bu süreçte gündemi tamamen değiştirecek ciddi provokasyonlar olmazsa PKK yönetimi kongreye gidip Öcalanın çağrısına uygun olarak Türkiyede silahlı mücadeleye son verdiğini ilan edecektir” ifadelerini kullandı.

Kürdistan savunma gücü

Taş, PKKnın sadece Türkiye devletine karşı silahlı mücadeleye son verdiğini, diğer ülke topraklarında silah bırakmadığını ve gerilla gücünü tasfiye etmediğini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiyede silahlı mücadeleye son verirler, gerillayı çekerler. Kürdistanın diğer 3 parçası için ise gerilla gücünü aktif halde tutmaya devam ederler. Savunma gücü adı altında formüle edip işi böyle yürütürler.” “Aslında PKK bitmiştir. Yani oynayacağı rolü oynamış ve tarihe karışmıştır” diyen Taş, şöyle davem etti: 

Varlık gerekçesi kalkacak

“Gerisi uzatma ve Türkiyenin alacağı tavra bağlı olarak şekillenecektir. Ancak PKK bitmiş ve tasfiye olmuştur. PKK dönemi tarihsel açıdan artık kesinlikle kapanmıştır. Dolmabahçe açıklaması bunun fiilen gerçekleştiğini ilan etmiştir. PKK, Öcalanın çağrısını kabul etmiştir. PKK, Türkiyeye dönük silahlı mücadeleye son verir ve güçlerini çekerse bir biçimde tasfiye olmuş olacaktır. Yani ismi ister kalsın ister kalmasın varlık gerekçesi ortadan kalkacaktır” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024