Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2157 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2015 - 06:12

Nabi Avcı: Haksızlığı gideririz

Büyüt
Küçült
Nabi Avcı: Haksızlığı
Politika Haberleri › Nabi Avcı: Haksızlığı gideririz haberi

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Paralel Yapı soruşturması kapsamında kendi bakanlığından 14 personelin gözaltında olduğunu söyledi. Avcı, Soruşturma netleşince haksızlık yapanlar hakkında gereken işlemler de yapılır dedi.

AA

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 2010da gerçekleştirilen KPSSde ciddi bir örgütlü suistimal olduğuna dair çok kuvvetli temayüller bulunduğunu, soruşturmanın gidişatının da bunu gösterdiğini bildirdi. Anadolu Ajansının (AA) Editör Masasına konuşan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığından 14 personelin bu soruşturma kapsamında gözaltına alındığını, Bakanlığın bu personelleri hakkında idari soruşturmasını başlattığını anlattı. Avcı, 2010 KPSSinde, çok geniş bir kitleyi ilgilendiren ve ciddi mağduriyetlere yol açtığı açık bir eylemin gerçekleştiği yönünde haklı şüphe olduğunu belirterek şunları kaydetti:

Mağdurların dava açması normal

“Dolayısıyla burada bir yandan hak etmediği halde birtakım kamu kuruluşlarına özellikle atanmış olanlar söz konusu. Bunların sayısı, diğer mağdurlara göre tabii az. Öte yandan çok geniş bir kitlede, bunların haksızlığından ötürü hak ettikleri yere gelememiş, hak ettikleri puanları alamamış veya hak ettikleri kamu görevlerine atanamamış binlerce insan var. Zaten onlar da kendi haklarıyla ilgili bireysel mağduriyetlerinden kaynaklanan şikayet başvurularında bulunmaya başladılar. Dava açan mağdurlar da var. Haklılar. Çünkü bir sınava giriyorsunuz, birileri önceden dağıtılmış soru ve cevaplarla sizin önünüze geçiyor ve sizin hakkınızı gasp ediyor.”

Dava bitsin gereğini yaparız

Paralel Yapının KPSS tezgahı ile kamuya yerleşenlerden birinin de kendi Bakanlığının personeli olduğunu ve bunu bildiklerini söyleyen Avcı şöyle devam etti: “Savcılık soruşturması ve mahkeme sürecinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde bu tür yerleştirme olduğu netleştikten sonra biz gereken işlemi hiç geciktirmeden yaparız. Kamudan uzaklaştırılması ve haklarında işlem yapılması gerekir” dedi.

YAŞANAN SALDIRILAR ÜST PLANLA BAĞLANTILI  

Milli Eğitim Bakanı Avcı, İstanbul Adliyesi, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı binası ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yönelik terör saldırılarının bir üst planla bağlantılı olduğunu belirterek, “Çünkü bu saldırıları gerçekleştiren örgüt veya örgütlerin, büyük ölçüde taşeron örgütler olduğunu ve bu tür yönlendirmelere ve kiralık operasyonlara yatkın olduklarını biliyoruz.

O nedenle bunların zamanlamasının da hedef seçimlerinin de isteyerek yapılmış tercihler olduğunu söylemek mümkün” dedi.

AKREDİTASYONU UYGULAYAN DOĞRU YAPMIŞ

Bakan Avcı şehit savcı Mehmet Selim Kirazın cenaze törenindeki akreditasyon uygulamasının da doğru olduğunu dile getirerek “Bir İliteşimi hocası olarak bunu ne söylemek ne kadar zordur tahmin edebilirsiniz ama,  teröristin, terör grubunun veya örgütünün hedeflerine ve söylemlerine destek gibi algılanabilecek ya da onun yaygınlaşmasına yol açabilecek yayınlar yapıyorsanız, o zaman gerçekten bir meslek örgütü gibi muamele görmemeyi de kabul ediyorsunuz demektir. Onun için o akreditasyonu kim uyguladıysa bence iyi yapmış” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024