Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2406 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2015 - 06:40

Musa Işın: Dağdakiler silah bırakmadan barıştan bahsedemeyiz

Büyüt
Küçült
Musa Işın: Dağdakiler silah bırakmadan barıştan
Politika Haberleri › Musa Işın: Dağdakiler silah bırakmadan barıştan bahsedemeyiz haberi Şehir Ormanı projesindeki törende protokol hatasını büyütüp, bizi yok sayarak huzuru sağlayamazsınız diyen Ağrı Belediye Başkanı Sakıka, Validen cevap: Barış istiyorsak önce dağdaki insanların silahlarını bırakması lazım. Yoksa barıştan bahsedemeyiz.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğince yürütülen ‘Şehir Ormanı Projesinin temel atma törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner ile kamu kurum müdürleri katıldı. Yaklaşık 14 milyon TL maliyetindeki proje kapsamında 300 dönüm arazi üzerine sosyal alanlar inşa edileceği açıklandı.

Logo olayını fazla abarttı

Törende konuşan Sakık, tanıtım panolarında sadece Ağrı Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü ve SERKAnın logosunun yer almasına tepki gösterdi. Sakık, “bu projede belediyenin yok hükümde sayılmasını kabul edemeyiz. Buradaki yöneticiler, devletin geçmişten kalan tortuları. Bunlar iflas etti. Geçmişin tortularıyla, ret ve inkarlarıyla bu şehirde huzuru sağlayamazsınız” dedi.

Vali cevabını verdi

Sakıkın konuşmasından dolayı üzüntü duyduğunu dile getiren Ağrı Valisi Musa Işın,Sakıka şu sözlerle yanıt verdi: “Ben şimdi kalkıp da burada aynı tonla size cevap verirsem burada hepimizin vücut kimyası bozulur. Biz muhabbet dilimizi kullanalım. Eğer barış istiyorsak önce dağdaki insanların silahlarını bırakması lazım. Dağda silahlı insanlar olduğu sürece biz barıştan bahsedemeyiz. Burada SERKAnın 6 milyon, özel idarenin 2.5 milyon, DSİnin 5.5 milyon parası var. Ne valiliğin ne belediyenin parası yok. Ama ben oraya belediyenin logosunun da konulmasını söyledim.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024