Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3042 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 21:31

Murat Kelkitlioğlu: HDP barajı aşamaz

Büyüt
Küçült
Murat Kelkitlioğlu: HDP barajı
Politika Haberleri › Murat Kelkitlioğlu: HDP barajı aşamaz haberi

A Haberde yayınlanan Nihan Günayın sunduğu Medya Dünyasının konukları Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ve Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkindi. Programda gündemdeki konular masaya yatırıldı.

HDP SİLAHLARIN GÖLGESİNDE SİYASET YAPIYOR

HDP in çözüm sürecinde yürüttüğü politikaları eleştiren Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, HDP in Nevruzda İmralının silah bırakılsın çağrısının üzerine bir tuğla bile koymadığını ve silahların gölgesinde siyaset yaptığını söyledi. HDP in oy oranının  6 - 7 Ekim olaylarından sonra yüzde 5e gerilemesinin ardından, Türkiyelileşme adı altında bir HDP projesi oluşturulduğunu belirten Kelkitklioğlu, Medya bu projeyi pompalamaya başladı ama HDP Türkiyelileşme  iddiasının altını dolduramadı. Seçim beyannamelerinde Ermeni dahil bütün soykırımların kabul edilmesi ve özür dilenmesi var. Bunlar Türkiyenin gerçekleriyle örtüşmüyor . dedi.

HDP BARAJI AŞAMAZ

HDP in Alevilerin taleplerini karşılayamadığını ve Kürtçe Kuran meali yayınlayan Diyaneti kaldırmayı planladığını ifade eden Kelkitlioğlu, Sadece bununla kalmayıp, zorunlu din dersini kaldırma ve  büyük projeleri durdurma niyetindeler. Bunun adı nasıl Türkiyelileşme oluyor anlayabilmiş değilim. HDP bu nedenlerle barajı aşamaz. değerlendirmesinde bulundu.

HDPNİN BARAJI AŞMASI PKK VE KANDİLİN İŞİNE GELMEZ

Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin de, HDP in barajı aşmasının PKK ın ve Kandilin işine gelmeyeceğin söyledi. HDP in barajı aşamama tehlikesinin  yüksek olduğunu belirten Alkin, Parti kendi içinde de parçalara bölünmüş vaziyette. Kendi içlerindeki çatışmalar nedeniyle barajı geçmesi mümkün görünmüyor. diye konuştu.

VATANDAŞ VAATLERE DEĞİL GERÇEKLEŞMİŞ OLANLARA BAKAR

Muhalefetin ekonomi vaatleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Alkin, Partilerin iktisadi vaatlerde bulunması önemli ama kaynağı  nereden bulacakları sorun. CHP bunları veriyor ama neden vazgeçiyor? Bu önemli. Vatandaş vaatlere değil gerçekleşmiş olanlara bakar. ifadelerini kullandı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024