Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1916 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2015 - 00:41

Muhalefette HDP çıkmazı

Büyüt
Küçült
Muhalefette HDP
Politika Haberleri › Muhalefette HDP çıkmazı haberi MHP ile CHP arasındaki koalisyon olasılıkları MHPnin HDPye kapıları tamamen kapatması üzerine çıkmaza girdi. AK Parti, iki parti ile de görüşmelerini sürdürürken partilerin açıkladıkları Kırmızı çizgilerinin de yumuşadığı belirtiliyor.
Nevin Bilgin

Başkentte koalisyon trafiği devam ediyor. CHP ile MHP arasında dışarıdan HDP destekli formül MHP lideri Devlet Bahçelinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun “başbakan olsun” çağrısına rağmen HDP nedeniyle rafa kalkmış görünüyor. Bu nedenle CHP ile MHP arasındaki trafik sona erdi. Görüşmeler AK Parti ve CHP, AK Parti ve MHP arasında devam ediyor.  Azınlık hükümeti formülleri de şimdilik son çare olarak bekletiliyor.

CHP ile sorun ‘eşit dağılımda

MHP ile görüşmelerin kesilmesi üzerine CHPde ibre AK Partiye kaydı. CHPnin 14 madde olarak sıraladığı ve görüşmelerde masaya koyacağı ilkeler konusunda iki tarafta da yumuşama olabileceği sinyali oluştu.CHP ile AK Parti arasındaki görüşmelerde Kılıçdaroğlunun sıraladığı 14 ilke konusunda bir sıkıntı olmazken, sorun ‘dönüşümlü başbakanlık ve bakanlıkların 2 parti eşit dağıtılmasında yaşanıyor. CHPnin özellikle Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıklarını almak istediği de konuşuluyor.

MHPde kırmızı çizgi 

AK Parti bir yandan da çözüm süreci ve cumhurbaşkanının anayasal çizgisine çekilmesi şartları koşan MHP ile görüşmelerini devam ettiriyor. Çözüm sürecinin şimdilik askıda görüntüsü ve sürecin Meclis ayağına kaydırma gibi formüllerle aşılabileceği önerisi getiren AK Parti ile MHP arasındaki temel sorun ise MHP lideri Devlet Bahçelinin öne sürdüğü “cumhurbaşkanının anayasal” sınıra çekilmesinden kaynaklanıyor. 4 bakanla ilgili soruşturma komisyonu kurulması konusunda ise AK Partiden de evet diyebileceği bu nedenle önemli bir sorun oluşturmadığı dile getiriliyor. 

HDP ‘azınlık peşinde

HDP ise kurulacak hükümetlere dışarıdan destek vererek söz sahibi olması, böylece kendisini daha da güçlendirmenin peşinde. Bahçelinin içerden ve dışarıdan desteğine kapıları kapattığı HDP de ise görüşmeler AK Parti ve CHP kurmaylarıyla sürüyor. 

‘Bu siyasi bir rüşvettir

Öte yandan  MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun Devlet Bahçeliye ‘Başbakan sen ol teklifinin ‘Siyasi rüşvet olarak tarihe geçeceğini söyledi. Yalçın, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi çıkarcı beklentiler içinde gösteren bu manevrayı nezaketsiz bir çıkış olarak değerlendiriyoruz” dedi.

GÜRSEL TEKİN: Bahçelinin tavrını millet takdir edecek

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun koalisyon ihtimalleri çerçevesinde MHP lideri Devlet Bahçeliye başbakanlık teklifiyle ilgili, “Bahçeli, kabul etmeyeceğini ifade etmiş. Millete havale ediyoruz, millet takdir edecek” dedi. Darülacezeyi ziyaret eden Tekin burada yaptığı açıklamada sürecin henüz başlamadığını belirterek “ Başka olasılıklar. Daha süreç başlamış değil, önümüzdeki günlerde büyük olasılıkla ayın 25. süreç başlayacak. Daha yetki verilmemiş. Yetki kime verilecek? Yetkiyi alan, süreci nasıl işletecek? Biraz zamana ihtiyaç var, hep beraber göreceğiz.”  dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024