Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2296 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mayıs 2015 - 07:06

MİT TIRından da Başer çıktı

Büyüt
Küçült
MİT TIRından da  Başer
Politika Haberleri › MİT TIRından da Başer çıktı haberi Türkiyeyi teröre destek veren ülke gibi göstermek için düzenlenen TIR operasyonunu gerçekleştiren Jandarma Komutanı Celepoğlunun Adanaya tayininde Darbeci Hakim Başer etkili olmuş.
Star - Ankara

Samanyolu Yayın Grubu BaÅŸkanı Hidayet Karaca ve 62 polisi gece yarısı darbesiyle Silivriden çıkarmaya çalışan Ä°stanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi eski Hâkimi Mustafa BaÅŸerin, MÄ°T TIRları olayında da önemli bir misyon üstlendiÄŸi ortaya çıktı. BaÅŸerin, TIRlara operasyon emri verdiÄŸi iddia edilen Hamza CelepoÄŸlunun TuÄŸgeneral olmasında etkili olan önemli bir karara imza attığı belirlendi.

Paralel Yapı, 2012 YAŞ kararları öncesinde destekledikleri Celepoğlunun önünü açmak için iki albay hakkında akla gelmeyecek yöntemleri devreye soktu. Örgüt, Celepoğlunun önünde terfi sırası bekleyen iki ismin, Van Jandarma Alay Komutanı Vecihi Halil İyigün ile İstanbul İl Jandarma Komutanı Hüseyin Kurtoğlunun önünü kesmek için hapis cezası almasını sağladı.

Bunun için de klasik yöntemlerini devreye soktu. Vandaki olayda önce Mehmet Baransu devreye girdi. Baransu, PKKlı bir terörist adına alınan sahte dinleme kararıyla kendi telefonunun Van Jandarması tarafından dinlendiğini belirterek şikayetçi oldu. Bu şikayet üzerine Albay Halil İyigün ve iki jandarma istihbaratçı hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonrasında Van 1.Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı.

Mahkemede kumpas

Van 1.Ağır Ceza Mahkemesinin o dönemdeki baÅŸkanı tanıdık bir isim. Hukuka aykırı bir ÅŸekilde yetki gaspı yaparak paralelci 62 sanığı tahliye etmek isteyen Ä°stanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi eski Hâkimi Mustafa BaÅŸer. Mahkeme, yaptığı yargılamada Ä°yigün ve beraberindekileri “HaberleÅŸmenin ihlali ve görevi kötüye kullanmaktan” toplamda 5er yıl 10ar ay hapis cezasına çarptırdı. Van Jandarma Alay Komutanı Vecihi Halil Ä°yigün, suçlamaları kabul etmediÄŸini, olayların bilgisi dışında cerayan ettiÄŸini söyledi. Ancak mahkeme kararında özetle “Sahte evrakla Mehmet Baransu hakkında alınan dinleme kararında alay komutanının bilgisi olmaması mümkün deÄŸil” kararı verdi.

Ä°yigün, Van 1.Ağır Ceza Mahkemesinde hapis cezası aldığı için 2012 YAÅž da terfi sırasına alınmadı. Onun yerine MÄ°T Tırlarına operasyon yapan Bingöl Alay Komutanı Hamza CelepoÄŸlu terfi sırasına alınarak TuÄŸgeneralliÄŸe terfi ettirildi. Adana Jandarma Bölge Komutanı olarak atanan CelepoÄŸlunun ismi Adanada MÄ°T TIRlarına yapılan operasyonla gündeme geldi. Türkiyeyi uluslar arası arenada teröre destek veren ülke konumuna getirmeyi amaçlayan operasyonla, El Kaide terör örgütüne silah gönderildiÄŸi iddia edildi. TuÄŸgenerallik sırasındaki bir diÄŸer isim de eski Ä°stanbul Ä°l Jandarma Komutanı Albay Hüseyin KurtoÄŸluydu. KurtoÄŸluna, Silivri Kapalı Cezaevinde “suç örgütüne üye olmak, dolandırıcılık, rüşvet” gibi suçlardan tutuklu Ö.Bye yol hariç iki günlük iznini evinde geçirmesine engel olduÄŸu gerekçesiyle dava açıldı. KurtoÄŸlu da 2012 YAÅž toplantısında terfi alamadı. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024