Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1771 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ağustos 2015 - 13:02

Milletvekilleri Valilik önünde oturma eylemine başladı

Büyüt
Küçült
Milletvekilleri Valilik önünde oturma eylemine

Suriyenin Rojava bölgesinde IŞİDle savaşırken hayatını kaybeden 1i Alman, 12si Türkiye vatandaşı 13 YPG ve HPGlinin cenazesi, Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Halil İbrahim Sınır Kapısında bekletiliyor. Türkiyenin Habur Sınır Kapısından girişine izin vermediği cenazeler, bugün itibariyle 11inci gününde.

Soğutma sistemli TIRlardaki cesetler, bozulmaya başladı. Aileleri de 50 derece sıcakta tabutların başında Türk makamlarından gelecek izin haberini bekliyor.

Haburdakine benzer durum da Kobani ve Rojavanın Derik bölgesinde yaşanıyor. Kobanide 11, Derikte 9 YPGlinin cenazesi,  Türkiyeye getirilmelerine izin verilmediği için bekletiliyor.  Bu durumu protesto eden HDP Şırnak milletvekilleri ve yerel yöneticiler, Valilik önünde oturma eylemine başladı.

 

Türkiyeye girişlerine izin verilmeyen YPGlilerin cenazeleriyle ilgili resmi makamlardan olumlu cevap alamayan HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Leyla Birlik, Aycan İrmez, Belediye eş başkanları ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık yüz kişilik grup, dün 11.00 itibariyle Şırnak Valiliği önünde oturma eylemine başladı.

 

Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cenaze, toplumun en hassas olduğu alandır. Şu an Haburda 13, Kobanide 11, Rojava-Derikte 9 cenaze bekletiliyor. Aileler ıstırap yaşıyor. Memleketlerine, anne baba ocağına gönderilmemeleri halkımızı geriyor. Yeni bir ölüme, kargaşaya mahal vermemek için olabildiğince en demokratik, en naif eylem tarzını benimsedik dedi.

Sarıyıldız, bugüne kadar onlarca YPGli cenazesinin sınırdan sorunsuz bir biçimde geçerek defnedildiğini de hatırlattı.

Valilikte görevli emniyet yetkililerince, Topluluğa sesleniyorum. Kamu alanını işgal ediyorsunuz, kamu hizmetlerini engelliyorsunuz. Yaptığınız eylem kanunsuzdur. Lütfen valiliğin girişini boşaltın. Size 15 dakika süre veriyoruz anonsu yapıldı.

 

GERİLİME ALET OLMAYACAĞIZ

Cenazelerin bekletilmesine ilişkin görüşlerini almak için arayıp ulaşamadığımız Şırnak Valisi Ali İhsan Su, oturma eylemi yapan HDP milletvekilleriyle görüşmeyi saat 15.00te kabul etti. Faysal Sarıyıldız, Vali ile görüşmelerini şöyle aktardı:

Vali, Cenazelerle ilgili yasalar nasıl gerektiriyorsa öyle davranıyoruz. Yasal bulmuyorsanız mahkemeye başvurun. Oturma eylemi yaparsanız yasal gereklilikleri uygularım dedi. Vali daha sonra bize Bu karar hükümet tarafından alındı. Benim yapacağım bir şey yok dedi





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024