Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2440 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mart 2015 - 12:56

MHPden sürpriz aday adayı

Büyüt
Küçült
MHPden sürpriz aday

7 Haziran seçimleri öncesinde partilere aday adaylık başvuruları devam ediyor. Günün en dikkat çekici aday adaylık başvurusu ise Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmazdan geldi. Durmuş Yılmaz, MHPden aday adayı oldu.

GÜLÜN BAŞ DANIŞMANIYDI

Ekonominin önemli isimlerinden Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası Başkanlığı yaptı. Görev süresi dolunca da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün ekonomi başdanışmanı olarak Çankaya Köşküne çıktı. Yılmaz, Gülün görev süresinin dolmasıyla birlikte Köşkten ayrıldı.

HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Merkez Başkanlığı döneminde hükümetle özellikle faiz indirimi ve enflasyon konularında karşı karşıya gelen Yılmaz, Ankara Yenimahalledeki mütevazi evinin kapısında serilmiş gazete üzerindeki ayakkabılarla gündeme gelmişti.

ERDOĞANLA POLEMİĞE GİRDİLER

Durmuş Yılmazın Düşük faiz ile büyüme arasında bir bağ yok çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan Durmuş bey kendi işine baksın. Onu muhatap alacak değilim. Kendisinin başarısı ortadadır. ABDye bir baksın faiz oranı nedir enflasyon oranı nedir bunu bir öğrensin. Batıya bir baksın. Japonyaya bir baksın. Bu konuda fazla konuşmaya da gerek yok yanıtını vermişti.

 

ABDULLAH ÖCALANIN LİSE ARKADAŞI

2012 yılında Bülent Arınç, Abdullah Öcalan için Namaz kılan üç genç, biri Abdullah Öcalandiyerek Öcalanın lise yıllarındaki hayatına ilişkin bilgiler vermişti. Aynı dönemde Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, Öcalanla aynı dönemde okuyan Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmazla görüşmüş ve Yılmazın o döneme ilişkin hatıralarını köşesine taşımıştı. Akyol şu satırları kaleme almıştı:

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın Namaz kılan üç genç, biri Abdullah Öcalan şeklindeki sözleri üzerine Durmuş Yılmazla görüştüm. Eski Merkez Bankası Başkanı ve halen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Durmuş Yılmaz bunu doğruladı: Evet, Ankarada Tapu Kadastro Meslek Lisesinde öğrenciydik. İtibarlı bir liseydi. Orta okulu pekiyi dereceyle bitirenler arasından öğrenci alırdı. 1966 yılında ben lisenin 3. sınıfındaydım, Abdullah Öcalan 1. sınıfta, yeni gelmişti yani...

A, BU O İMİŞ

Durmuş Yılmaz, lisede beş vakit namaz kılan 5-6 öğrenci olduklarını anlattı. Bir ekip, takım değil fakat bu özelliklerinden dolayı aralarında bir ilişki var. Camide, mescitte buluşuyorlar, bir yakınlık oluşuyor. Ben o yıl mezun olduktan sonra ilişkilerimiz kesildi, arkadaşlardan her biri kendi hayat yoluna gitti. Ben hukuk fakültesine kaydoldum. Sonradan öğrendim, Öcalan ise okulu bitirdikten sonra siyasala gitmiş. Yıllar sonra PKK sebebiyle Öcalanın ismi ortaya çıkanca A, bu o imiş diye hatırladık. Okul albümünde bütün arkadaşların fotoğrafları var.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024