Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3166 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mart 2018 - 16:28

MHP kongresine davet edilmeyen CHP den tepkili sözler

Büyüt
Küçült
MHP kongresine davet edilmeyen  CHP den  tepkili
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin MHP 12. Olağan Kurultayı a davet edilmemesini, Tamamen birbirini düşman, şeytan gören, birbirini düğününe bile çağırmayan bir mahalle düşünün. AKP ve MHP in Türkiyeyi getirdiği nokta budur sözleriyle değerlendirdi.

Özel, Mecliste gazetecilerin, MHP in CHPyi bu hafta sonu gerçekleştireceği 12. Olağan Kurultayı a davet etmemesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

(MHP kongresine CHPyi davet etmedi) demek doğru değil, edemedi, edemez durumdalar. ifadesini kullanan Özel, Eskiden partiler birbirlerini kongrelerine davet ederlerdi. Partiler buna icabet ederlerdi. Bayramlaşmada tüm partiler birbirlerini ziyaret ederlerdi. Partiler arası denk yöneticiler televizyon programlarına birlikte çıkar, liderler karşılaştıklarında el sıkışır, sohbet ederlerdi. Bunun ortadan kalktığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. ifadesini kullandı. Özel, şunları söyledi:

Kendisini Anadolu un değerlerine saygılı siyaset yaptığı iddiasıyla konumlandıran MHP ve müttefiki şunu düşünsün; bir mahalledesiniz, köydesiniz, düğün yapıyorsunuz, köyün en eski, köklü, itibarlı, en kalabalık ailelerinden birisini düğününüze davet edemez durumdasınız. İlişkileriniz o noktaya gelmiş. Bu MHP in büyük çaresizliğidir. Bu, MHP in, ana muhalefet partisine davetiye veremediği bir Türkiyeyi, AKP ile birlikte sürükledikleri noktanın itirafıdır. Anadoluda küsler birbirlerini düğünlerine davet ederler. Bunların yarattıkları değerler, Anadolu un değerlerinden kopmuş bir noktada. Tamamen birbirini düşman, şeytan gören, birbirini düğününe bile çağırmayan bir mahalle düşünün. AKP ve MHP in Türkiyeyi getirdiği nokta budur.

Özel, Bunun bir karşılığı olacak mı? sorusuna, CHP, siyasi nezaketi bilen bir partidir. CHP, siyasetteki mütekabiliyet prensibini bilen bir partidir. Bundan sonraki süreçte Türkiye in içinde bulunduğu şartlar değerlendirilerek herkes hak ettiği muameleyle, cevapla karşılaşır karşılığını verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024