Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1967 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 06:29

MHP ile HDP arasında kılıçlar çekildi

Büyüt
Küçült
MHP ile HDP arasında kılıçlar
Politika Haberleri › MHP ile HDP arasında kılıçlar çekildi haberi

HDPnin desteğini asla kabul etmeyeceklerini söyleyen MHPli Halaçoğluna sert yanıt veren Demirtaş, HDP ile yan yana durmak ancak size şeref kazandırır dedi.

Koalisyon senaryolarına iliÅŸkin konuÅŸan MHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Oktay Vural, koalisyon için topu AK Parti ve CHPye attı. MHP ile HDPnin ortaklığını düşünenleri akıl tutulması yaÅŸamakla suçlayan MHPli Yusuf HalaçoÄŸlu ise “Dünya tersine döner, HDP ile bir araya gelinmez. HDPnin desteÄŸini asla kabul etmiyoruz. Kendilerini terör örgütünden soyutlayamayan bir siyasi partinin bizi destekliyor olmasını kabul etmemiz söz konusu deÄŸil “ demiÅŸti. MHPden gelen bu açıklamayı sert bir dille yanıtlayan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, “bazıları biz HDP ile yan yana durmayız falan, HDP ile görünmeyiz gibi ÅŸeyler ifade ediyorlar. HDP ile yan yana durmak ancak size ÅŸeref kazandırır, onu söyleyeyim. HDPnin ÅŸu anda Türkiye toplumuna demokratik siyasi olgunlukla bahÅŸettiÄŸi ÅŸey, siyasi alandaki onurdur. Bizimle yan yana duranlar; bizim onurlu, ÅŸerefli duruÅŸumuzdan nasiplenmiÅŸ olurlar.HDPye saldırmaya kalkmasın kimse.

MHP HDPsiz koalisyon istiyor

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip  ErdoÄŸan, CHP milletvekili Deniz Baykal ile görüşmesini tabii olarak deÄŸerlendiren HalaçoÄŸlu, “önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmaların sonuçlarını bekliyoruz” dedi. Olası senaryolar hakkında da konuÅŸan HalaçoÄŸlu, “MHPnin kırmızı çizgileri vardır. Yolsuzlukla mücadele birinci planda, CumhurbaÅŸkanının kanunlara uyup uymama meselesi önemli, Türkiye Cumhuriyetinin deÄŸerlerine sahip olma konusunda da taviz vermemiz söz konusu deÄŸil. Biz çözüm süreci de dahil olmak üzere yolsuzlukla mücadele ve milli deÄŸerlere sahip çıkmayı ön planda tutuyoruz. Çözüm sürecini 3 yıldır devam ettirdiler. Eski Türkiye Yeni Türkiye gibi söylemlerden nasıl vazgeçecekler?” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024