Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2411 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2015 - 12:49

MEZAR YERİ AİLENİN İSTEĞİNE GÖRE BELİRLENECEK

Büyüt
Küçült
MEZAR YERİ AİLENİN İSTEĞİNE GÖRE

 

Başbakan Davutoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelin vefatı nedeniyle tüm cumhurbaşkanlarına yapılan devlet protokolü detayları uygulanarak, bugünden itibaren ulusal yas ilan edileceğini bildirdi.

 

İstanbul Taksimdeki dev Türk bayrağı da yarıya indirildi

Demirel için devlet töreni Cuma günü Ankarada yapılacak. Demirelin Cumartesi günü baba ocağı İsparta İslamköyde toprağa verilmesi bekleniyor. Demirelin defnedileceği alanla ilgili iki seçenek ağırlık kazanıyor.

Solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelin, Ispartanın Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesinde defnedilmesi bekleniyor. İslamköy Mahallesinde defnedilmesi beklenen Demirelin mezarının nerede olacağı henüz kesinlik kazanmadı.

Demirelin Çalca Tepesinde 58 bin metrekare alana kurulu anıt mezara veya mahalle mezarlığındaki aile kabristanında eşi Nazmiye Demirelin yanına defnedilmesi bekleniyor.

58 BİN METREKARE ALAN KURULU ANIT MEZAR

Yapımına Demirelin kardeşi Şevket Demirel tarafından 2000 yılında başlanan anıt mezar, İslamköy ve Ispartayı kuş bakışı görüyor. Çam ağacı fidanlarının dikilmeye başlanmasıyla yapımına başlanan anıt mezar alanında fidanların sulanması için havuz oluşturuldu. Bu havuzların sayısı Şevket Demirel tarafından ağabeyinin 9uncu Cumhurbaşkanı olmasını temsilen 9a çıkarıldı. Tepedeki Demirel heykelinin yanında çukur halde bulunan mezar yeri ise henüz tamamlanmadı.

DEFNEDİLMESİ BEKLENEN İKİNCİ YER İSE..

Demirelin cenazesinin defnedilmesi beklenen ikinci yer ise aile kabristanlığı. Eşi Nazmiye Demirel ile annesi Ümmühan Demirel ve babası Hacı Yahya Demirelin mezarının da bulunduğu kabristanlıkta Demirelin defnedileceği yer, eşi Nazmiye Demirelin mezarının yanı olarak planlandı. 

MEZAR YERİ AİLENİN İSTEĞİNE GÖRE BELİRLENECEK

Atabey Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, AA muhabirine, şu aşamada Demirelin defin yeri olarak iki alternatif bulunduğunu söyledi. Demirelin aile mezarlığına mı yoksa anıt mezara mı defnedileceğinin ailenin isteğine göre belli olacağını vurgulayan Çelik, Bu iki yerden biri belirlenecek, ona göre çalışma yapılacak. Yer henüz belirlenmediği için çalışma başlatılmadı. Büyük ihtimale mezar yeri bugün belli olur dedi. İslamköy Mahallesi Muhtarı Hakkı Gökçınar de gazetecilere yaptığı açıklamada, Demirelin vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendiğini dile getirdi. Demirelin nereye defnedileceğinin henüz netlik kazanmadığını ifade eden Gökçınar, mezarın Çalca Tepesindeki anıt mezar ya da mahalle mezarlığındaki aile kabristanlığında olmasının beklendiğini bildirdi. Henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini dile getiren Çökçınar, kesin olmamakla Demirelin cenazesinin 19 Haziran Cuma günü defnedilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2024 - 2025