Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2475 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

Meydanlara muhtıranın yıl dönümünde çıkacak

Büyüt
Küçült
Meydanlara muhtıranın yıl dönümünde
Politika Haberleri › Meydanlara muhtıranın yıl dönümünde çıkacak haberi Başbakan Davutoğlu, günlerdir kesintisiz şekilde üzerinde çalıştığı milletvekili aday listelerini tamamladı. Listeler bugün YSKya verilecek. Davutoğlu, seçimler için ilk mitingini ise son muhtıra ile aynı tarihte yani, 27 Nisanda yapacak.
Şerife Güzel

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday listesi üzerindeki son çalışmalarını yoÄŸun bir mesai ile yürüttü. DavutoÄŸlu, seçim üst kurulu toplantısında çerçevesi çıkartılan listeye son ÅŸeklini vermek üzere dün gün boyu BaÅŸbakanlık Resmi Konutunda çalıştı. Milletvekili aday tanıtımı ve seçim beyannamesini 15 ya da 16 Nisanda açıklaması planlanan DavutoÄŸlu, meydanlara da, anlamlı bir günde çıkıyor. 24 Nisanda, Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) milletvekili aday kesin listelerinin Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından DavutoÄŸlu, ‘e-muhtıranın yıldönümü olan 27 Nisanda meydanlara inecek.

Listelere son rötuşlar yapıldı

Başbakan Davutoğlu, kesintisiz liste mesaisini dün Başbakanlık Resmi Konutunda sürdürdü. Cumartesi-Pazar gece geç saatlere kadar Genel Merkezde üst kurul ile çalışan Davutoğlu, listelerin YSKya verileceği son güne gelinirken, Başbakanlık Konutunda tek başına liste mesaisine devam etti. Dün gün boyu Başbakanlık Konutunda çalışan Davutoğlu, listeler üzerindeki son rötuşları yaptı. Davutoğlunun son şeklini verdiği liste, bugün de partide tekrar değerlendirmeler yapıldıktan sonra saat 17de YSKya sunulacak. Listelerin YSKya verilmesinin ardından Davutoğlunun seçim mesaisi, seçim startı ile meydanlarda sürecek.

Aday tanıtımı 14 Nisanda

14 Nisanda YSKnın kesin listeleri açıklamasının ardından 15 ya da 16 Nisanda, seçim beyannamesinin açıklanacağı ve aday tanıtımının yapılacağı Ankara Arenada görkemli bir tören planlanıyor. Davutoğlu, itirazların ve son düzeltmelerin ardından 24 Nisanda YSKnın kesin listeleri Resmi Gazetede yayımlamasıyla birlikte de seçim meydanlarına inecek. Davutoğlunun, ilk mitingini, hükümete karşı e-muhtıranın verildiği tarih olan 27 Nisanda yapması planlanıyor.

‘e-muhtıra ile aynı dönemde

Dönemin Genelkurmay BaÅŸkanı YaÅŸar Büyükanıtın talimatıyla TSKnın internet sitesinde yayınlanan bildiri ile laiklik konusunda Hükümete yönelik sert ifadeler yer almış ve TSKnın, “kanunlarla kendisine verilen görevleri eksiksiz yapma” konusundaki kararlılığını sürdürdüğü vurgulanarak, “darbe” uyarısında bulunulmuÅŸtu. TSK bildirisi, Türk siyasi hayatına  “e-muhtıra” olarak tarihe geçmiÅŸti.

OYUNU KONYADA KULLANACAK

Seçim startını Hakkariden baÅŸlatacağını duyuran BaÅŸbakan DavutoÄŸlunun miting programı henüz netleÅŸtirilmedi. Ä°lk olarak Hakkariye gitmesi planlanan DavutoÄŸlunun tüm BüyükÅŸehirler ile kongre sürecinde gidemediÄŸi illerde miting yapması planlanıyor.  Bundan önceki seçimlerde oyunu Konyada kullanan BaÅŸbakanın, 7 Haziranda da yine oyunu Konyada kullandıktan sonra seçim sonuçlarını Ankarada izlemesi planlanıyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024