Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2388 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 06:21

Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu: Yemende arabuluculuk yapabiliriz

Büyüt
Küçült
Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu: Yemende arabuluculuk
Politika Haberleri › Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu: Yemende arabuluculuk yapabiliriz haberi DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, TV Nette gündeme iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiyenin Yemende arabulucuuluk yapabileceÄŸini söyledi. Ä°ranın bu ülkeye iliÅŸkin mezhepçi bir yaklaşımının olduÄŸunu vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, bu tutumun bölgeyi bir felakete sürükleyeceÄŸini ifade etti. Türkiyenin bugüne kadar birçok  çatışmanın önlenmesi ve güven artırıcı önlemlerin alınmasında önemli rol oynadığına ve Yemende de oynayabileceÄŸine dikkati çeken ÇavuÅŸoÄŸlu, ancak sadece Türkiyenin rol oynaması ya da Ä°ran ile bu konuda hemfikir olmasının yetmeyeceÄŸini, diÄŸer taraf olan ülkelerle de bu iÅŸi çözmek gerektiÄŸini kaydetti.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, “Burada Türkiye çok önemli rol oynayabilir, arabuluculuk da yapabilir. Müzakere konusunda, herkes sıcak bakarsa biz her zaman olduÄŸu gibi burada da önemli katkı saÄŸlayabiliriz” ÅŸeklinde konuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸanın Ä°ran ziyaterini de deÄŸerlendiren ÇavuÅŸoÄŸlu, Tahranda birçok mutabakat zaptı ve anlaÅŸma imzalanacağını ifade etti. ÇavuÅŸoÄŸlu, “Ambargolar nedeniyle bazı alanlarda istediÄŸimiz düzeye ulaÅŸamayan konular var. Bu konuda Ä°rana yönelik bir esneklik olursa ya da ambargolar kalkarsa o fırsatları nasıl deÄŸerlendireceÄŸimizi konuÅŸacağız. Bankacılık düzeyinde iÅŸbirliÄŸimiz var. Bir de bölgesel konular var” dedi.

Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Türkiye ile Ä°srail iliÅŸkileri konusunda da Ä°srail halkının Türkiye ile iliÅŸkilerin normalleÅŸmesini çok istediÄŸini ama Ä°srail yönetiminin adım atamadığını söyledi. “Ä°srail yönetimi bir adım atarsa iliÅŸkiler zaten normalleÅŸir, biz de daha önce olduÄŸu gibi katkı saÄŸlarız” diye konuÅŸtu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024