Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2073 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2015 - 04:44

Kürtlerden de özür dileyecek mi

Büyüt
Küçült
Kürtlerden de özür dileyecek
Politika Haberleri › Kürtlerden de özür dileyecek mi haberi

Seçim bildirgesine soykırım özrünü koyan HDPli Demirtaşın Kobani bahanesiyle yaptıkları sokak çağrısında ölenler için özür dileyip dilemeyeceği merak ediliyor.

7 Haziran seçimleri yaklaşırken AK Parti ve CHPnin ardından seçim bildirgesini açıklayan HDP, uçuk ekonomik vaatlerin yanında Türkiyenin sinir uçlarında rahatsızlık oluşturacak konulara da yer verdi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tarafından önceki gün kamuoyuna deklare edilen seçim bildirgesinde Türkiyenin, sözde soykırım adına Ermenistandan özür dilemesine de yer verildi.

Ermenilerin mağdur olduğunu iddia eden Demirtaşın, Kobani bahanesiyle halkı tahrik ederek sokağa dökmesi ve sonrasında yurt genelinde çıkan olaylarda 31 masum insanın ölmesinden dolayı özür dileyip, dilemeyeceği merak ediliyor. AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, “HDP Ermenilerden önce Kürtlerden özür dilesin” diyerek tepkisini dile getirdi. Yaklaşık 6 ay önce HDP tarafından Kobanide yaşananlara karşı şokağa dökülme çağrısı yapılmış, Türkiyenin her köşesinde şiddet eylemleri yaşanmıştı. Sokağa çıkın çağrısının ardından vahşice cinayetler işlendi. 31 kişi yaşamını yitirdi, 1113 bina ve 1177 araç yakıldı, yurt genelinde sokaklar savaş alanına döndü.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024