Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2342 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2015 - 17:19

Kürkçü: PKK, HDPnin önünü açmalı

Büyüt
Küçült
Kürkçü: PKK, HDPnin önünü

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, dün gece Ballıkuyu-Konak seferini yapan bir belediye otobüsünü yakma girişiminde bulunanların HDP sempatizanı olduğu iddialarını hatırlatması üzerine Kürkçü,  hiçbir gerekçeyle kamu malına zarar verilmesini tasvip etmediklerini söyledi.

BELEDİYE OTOBÜSÜNÜN YAKILMASI

Bu eylemlerin muhalefet sorumluluğuyla bağdaştırılamayacağını ifade eden Kürkçü, şöyle konuştu:

İsterse dünyanın en kutsal amacıyla olsun, kamuya hizmet veren vasıtaların tahrip edilmesi muhalefet sorumluluğu ile bağdaşmaz. Ben bunları yaptıkları iddia edilen insanların partimizle illiyetini bilmiyorum. Partimize sempati duyan insanlar arasından da bunu yapmış olabilirler. Partimize sempati duymak, canı istediği zaman otobüs yakma hakkını kimseye vermiyor. Bu bağlantıyı saptarsak önce gençlerimizin, arkadaşlarımızın bunu hakikaten yapıp yapmadıklarını anlamak isteriz. Bizim fikirlerimizi kabul etmelerini isteriz. Bunların haklı olduğunu söylemek bizim için caiz değil. Ancak birkaç kişinin eyleminden dolayı o bölgede oturan binlerce kişi cezalandırılamaz.

Kürkçü, son yaşanan terör olaylarına ilişkin de bir çatışmazlık ortamının yeniden sağlanıp, sorunun çözümüne ilişkin ilerleme kaydedilmesini istediklerini dile getirerek, PKKya da önerimiz; bu çatışmasızlık koşullarını oluşturmak için HDPnin önünü açacak siyasetler uygulamalarıdır. Çatışmasızlığa geri dönüş herkesin kazancıdır değerlendirmesini yaptı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024