Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2036 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 02:10

KPSS sorularını böyle çalmışlar

Büyüt
Küçült
KPSS sorularını böyle
Politika Haberleri › KPSS sorularını böyle çalmışlar haberi KPSS soruşturmasında 22 şüpheli daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, suçluların örgüt lideri Hanefi Sözene organize olarak ulaştığı ve birbiriyle akrabalık bağları bulunduğu vurgulandı.
Tuğba Ceyhan

KPSS soruşturması kapsamında gerçekleştirilen son operasyonda 22 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sevk tutanağında suçların örgütlü şekilde gerçekleştirildiği belirtilirken sınav döneminde şüphelilerin doğrudan ya da dolaylı olarak örgüt lideri Mehmet Hanefi Sözene ulaştığı ve birbiriyle akrabalık bağları bulunduğu vurgulandı. 2010 KPSS soruşturması kapsamında 4. dalga operasyonlarda gözaltı kararı çıkarılan 22 şüpheli  tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hepsi üstün zeka

Tutuklama istemli sevk tutanağında YÖK Denetle Kurulu, Jandarma Kriminal, Emniyet Bilişim Uzmanlığı, TÜBİTAK ve MASAK raporlarına göre, 22 şüphelinin üzerilerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi oluştuğunu kaydedildi. Tüm delillere göre, suçlama konusu eylemlerin örgütlü şekilde gerçekleştirildiğinin belirtildiği yazıda; “Yüksek başarı elde eden şüphelilerin aynı dershane, okul ve şirket çalışanı oldukları,şüphelilerin baldızının, kuzeninin, eşlerinin, iş yeri arkadaşlarının ve iletişim adresleri aynı olanların da yüksek başarı elde ettikleri” bildirildi. Yazıda STARın gündeme getirdiği şüpheliler arasındaki telefon trafiğine de vurgu yapılarak;  “Sınav döneminde bu kişiler arasında telefon görüşmelerinin bulunduğu, telefon görüşmelerinin zincirleme şekilde soruların sınavdan önce dağıtıldığı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği genel sekreteri ve soruşturmamızda da örgüt lideri olan Mehmet Hanifi Sözene kadar ulaştığı anlaşılmıştır” denildi. Telefon trafiğini gösteren grafikler Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine iletildi. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024