Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2064 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mart 2015 - 06:36

Kozmik odaya sahte belgeyle girdiler

Büyüt
Küçült
Kozmik odaya sahte belgeyle
Politika Haberleri › Kozmik odaya sahte belgeyle girdiler haberi

Başbakan Yardımcısı Arınça yönelik suikast iddiasının dayanağı olan 1424 Cd Feza A adlı belgenin de sahte olduğu ortaya çıktı. Paralel Yapıya yakın hakim ve savcıların Kozmik Odaya girebilmek için sahte delil ürettikleri belirlendi.

Tuğba Ceyhan

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça suikast iddiasına dayanak yapılan “1424 Cd Feza A” adlı belgenin sahte olduğu ortaya çıktı. Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen hakim-savcı-polislerin devletin mahrem bilgilerinin yer aldığı kozmik odaya girebilmek için delil ürettiği belirlendi.

‘Polisler son anda üstüme atladı

Paralel yapının devletin en mahrem bilgilerinin yer aldığı Seferberlik Tetkik Kuruluna (kozmik oda) girme gerekçesi yaptığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça suikast iddiası için verilen takipsizlik kararında önemli bir detay dikkat çekti. Şüpheli E.Y.Bnin üzerinde Arınçın ev adresinin bulunduğu iddia edilen bir yazı çıktığı ve şüphelinin bunu yutmaya çalıştığı iddiasıyla soruşturma genişletilmiş ve Kozmik Odaya girilmesine karar verilmişti.

Takipsizlik kararında yer verilen şüpheli E.Y.Bnin ifadesinde,  soruşturma konusu ‘1424 Cd Feza A ibaresi yazılı kağıdın kendisine ait olmadığını, bu kağıdın polislerce cebine konulduğunu söyledi. E.Y.B cebinden düşen kağıtları almaya çalışırken polislerin “yutacak” diye bağırarak üzerine çullandığını anlattı. Savcılık,  “1424 Cd. Feza A” ibarelerinin yer aldığı kağıt üzerindeki yazılar ile ilgili olarak TÜBİTAKtan kriminal inceleme istedi. 16 Kasım 2014 tarihli kriminal raporda, “İnceleme konusu  belgedeki el yazıları ve rakamların E.Y.Bnün eli ürünü olmadığı belirlenmiştir” denildi. Böylece soruşturmanın genişletilmesine dayanak yapılan belgenin sahte olduğu, polislerce konulduğu olasılığı daha da güçlenmiş oldu.

Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, takipsizlik kararı ile birlikte şüpheli avukatı Süleyman Ayhanın hukuka aykırı olarak 8 görüşmesi ile ilgili ayrı bir soruşturma dosyası açtı.

Paralele bir soruşturma daha

Takipsizlik kararında “Olayda sorumluluğu bulunan  T06 25483 ve T06 18307 aidiyet numaralı Ankara TEM Şube Müdürlüğü personeli hakkında soruşturmanın yürütülmesi için evrak tefrik edilerek 2015/37660 soruşturma numarasına kaydedilmiştir” denildi. Şüpheli avukatları, paralel yapıya mensup polislerin yasa dışı dinlemeleri için açılan dosyaya müdahil olacaklarını açıkladı. Özellikle “soyut” gerekçelerle soruşturma açan eski özel yetkili savcı Mustafa Bilgili, Kozmik Oda aramasına katılan Yargıtay üyesi Kadir Kayan ve tüm sorumlular hakkında suç duyurusu yapacaklarını duyurdu.

‘SIR İFŞA EDİLDİ TUTANAĞI

Kozmik Oda araması sırasında “sır ifşa edildi” içerikli tutanak düzenlendiği de ortaya çıktı. Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliğince  Genelkurmay Başkanlığı Seferberlik Bölge Başkanlığının 11 ve 16 nolu odalarında yapılan inceleme sırasında Tümgeneral S.Kın aramalara itiraz ederek tutanak tuttuğu belirlendi. Tutanakta” Konu ile doğrudan ilgisi olduğunu değerlendirdiğim 6 (altı) adet tutanağı Ekte sunuyorum. Özellikle 10 ncu sayfada yer alan 1-6 sır nolu belgeler ile 12 nci sayfada yer alan 8-10-11-12-13 nolu belgelerin devlet sırrı niteliğinde bulunmasından dolayı konusu ve içeriğinin tutanakta yer almaması hususu yazılı ve sözlü olarak hakime belirtilmesine rağmen bu tutanakta belirtilmiş ve devlet sırrının ifşası yapılmıştır” denildi.  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024