Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2109 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 06:07

Kozmik kumpasta her şey bitmedi

Büyüt
Küçült
Kozmik kumpasta her şey
Politika Haberleri › Kozmik kumpasta her şey bitmedi haberi

Paralel yapının devletin en mahrem bilgilerinin yer aldığı Seferberlik Tetkik Kuruluna (kozmik oda) girme gerekçesi yaptığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınça suikast iddiasında takipsizlik kararı verildi.

Takipsizlik kararının gerekçesini yazıldıktan sonra dosya Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcı Vekili Hüseyin Şahine gönderilecek. Dosyada herhangi bir eksiklik tespit edilmezse takipsizlik kararı UYAPa girilerek kesinleşecek. Dosyada bir eksiklik tespit edilirse, eksikliğin giderilmesi istenebilir.

İncelemeler 24 gün sürmüştü

Kozmik Oda soruşturması yaklaşık 6 yıl sürdü. İlk soruşturmayı başlatan Mustafa Bilgili, paralel yapıya yakınlığı ile biliniyor. Bilgilinin daha önce özel yetkileri alınmış ve soruşturmadan el çektirilmişti Savcılık tarafından söz konusu baskına katılan polisler hakkında da, soruşturmayla ilgisi olmayan kişinin telefonlarını usulsüz biçimde dinledikleri, sahte belgeler hazırladıkları ve olmayan ihbarlarla işlem yaptıkları iddiasıyla ayrı bir soruşturma başlatılmasına karar verildi. Seferberlik Tetkik Kurulunun 1.katında bulunan 11 ve 16 numaralı çift kilitli çelik kapılı odalarda muhafaza edilen bilgi ve belgeler 11. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Kadir Kayan tarafından incelenmişti. Kozmik oda araması toplam 24 gün sürmüştü.

O savcının dosyası HSYKda

Paralel yapıya mensup hakim-savcı-polislerce yapılan arama sonrasında devletin en mahrem bilgileri güvenli olmayan ellerin eline geçti. Burada elde edilen bilgiler doğrultusunda önemli görevdeki kamu personeli tehdit ve şantajlara maruz kaldı, bir çoğu hakkında ise çeşitli soruşturmalar açıldı. Kozmik oda soruşturmasını başlatan savcı Mustafa Bilgili, bazı soruşturmalarda ilgisiz kişilerle ilgili inceleme ve dinleme kararı aldırttığı gerekçesiyle HSYKya şikayet edildi. Paralel yapının ağırlıkta olduğu eski HSYK, Bilgili ile ilgili şikayetleri uzun süre işleme koymamıştı. Dosya hala HSYKda.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024