Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2310 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2015 - 06:07

Komutanlara göre kaza pilotaj hatası

Büyüt
Küçült
Komutanlara göre kaza pilotaj
Politika Haberleri › Komutanlara göre kaza pilotaj hatası haberi Bakan Yılmaz, son F-4 kazasıyla ilgili raporun tamamlanmadığını, komutanların kaza nedeninin pilotaj hatası olduğu yönünde güçlü kanaatleri bulunduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konyadaki uçak kazası konusunda, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve teknik ekibin, “burada pilotaj hatası var, teknik bir hata yok” dediğini kaydetti. AK Parti Grup Toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, F-4 kazaları ile ilgili incelemelerin sürdüğünü belirterek, “Verilen sunumda, kazaların yaklaşık dörtte üçünün, yüzde 75inin pilotaj hatasından kaynaklandığı iddia edildi. Şu anda F-4leri Mısır, Kore, Yunanistan kullanıyor. Türkiyenin elde etmiş olduğu teknolojik kabiliyetlerin ilk uygulandığı uçaklar F-4 uçakları oluyor. Dolayısıyla Türkiyeye üstünlük imkanı tanıyor. Önce bunlara uygulanıyor, F-16ya daha sonra geçiliyor.” F-4lerin 2020ye kadar envanterde kalacağını vurgulayan Yılmaz, “Keşif uçaklarının zaten çok az bir sayısı kalmıştı, servisten çıkarılıyor” diye konuştu. “Konyadaki son kazanın nedeni belirlendi mi?” sorusuna yanıt verirken Yılmaz, “Rapor tamamlanmadı. Hava Kuvvetleri Komutanı ve teknik ekibin söylediğini aktarıyorum. Dışarıda konuşan hiç kimsenin, Hava Kuvvetleri Komutanından veya onların teknik personelinden bu uçakları daha iyi bildiği söylenemez. Bilenler diyor ki (burada pilotaj hatası var, teknik bir hata yok)” diye konuştu. Yılmaz, bir gazetecinin, “Arka arkaya pilotaj hatasının gelmesi biraz tabi...” sözlerine karşılık, “Bazen tesadüf oluyor” dedi.

Eğit-donat yürürlükte

Yılmaz, ABD ile varılan Suriyeli muhalifler için eğit-donat projesinin Türkiye açısından yürürlüğe girdiğini söyledi. ABDnin uygun olması halinde eğitimlere hemen başlanacağını anlatan Yılmaz, ”Türkiye hem Irak ordusuna hem Peşmergeye hem de Sünnilere eğit-donat, istihbarat ve lojistik destek verecek” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024