Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1954 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2015 - 06:09

Kırmızı çizgi doğru anlayış değil

Büyüt
Küçült
Kırmızı çizgi doğru anlayış
Politika Haberleri › Kırmızı çizgi doğru anlayış değil haberi

Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu ardından İş çevreleri istikrarı devam ettirecek bir hükümet istiyor. Bazı partiler kapıları kapatmış olabilir. Kırmızı çizgilerimden vazgeçmem demek doğru bir anlayış değil. Hükümet kurulamazsa erken seçim gündeme gelebilir dedi.

Star - Ankara

Hükümet Sözcüsü Arınç, seçim ardından ilk kez Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen ve 7.5 saat süren Bakanlar Kurulu ardından düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı. Arınç, koalisyon hükümeti kapsamında yapılan görüşmelere ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

Cumhurbaşkanımız da dahil...

“Temel ilkeler üzerinde anlaşmalar olabilirse bir koalisyon hükümeti kurulacak. Genel başkanımız kuramaz ise ikinci olarak Kılıçdaroğluna bu görev verilecektir. O da siyasi partiler ile görüşecek. Kararını bir şekilde duyuracaktır. Ya hükümeti kurar veya kurmazsa o da iade edecektir. Ondan sonrası Allah kerim değil. Belli bir süreç geçer de hükümet kurulamazsa Cumhurbaşkanımızın da dahil olması ile bir erken seçim ortaya çıkabilecektir.”

 Arınç, “AK Partinin hükümette bulunmasından dolayı istikrar devam ediyor. İş çevrelerinin istikrarı devam ettirecek bir hükümet görmek istediklerini sağır sultan bile biliyor. Bazı genel başkanlar, kapıları kapatmış olabilirler, bu doğru bir anlayış değil. Kırmızı çizgilerimden vazgeçmem demek doğru bir anlayış değil” diye konuştu.

CHP açıklamasında eksik var

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunun konuşmasında çok büyük bir eksiklik tespit ettiğini belirten Arınç, “Çözüm Süreciyle ilgili bir tek cümle sarf etmiyor. Düşüncelerini açıklamalı” dedi. Arınça, Abdullah Gülün Başdanışmanı Ahmet Severin kitabındaki iddialarla ilgili de “Yazılanlarla ilgili belki taraflara sormak gerekir” dedi.

Suriyenin Tel Abyad kentindeki  IŞİD saldırılarına ilişkin bir soruya Arınç, “PYD, YPG ve diğer bazı unsurların bölgedeki Arap ve Türkmenlere yönelik bir göç dalgası meydana getirme arzusu var” dedi. Mülteci akınıyla ilgili bilgi de veren Arınç, “BMye durumu anlatan kapsamlı bir mektup yazıldı. İlk başta belirli bir sayı konulmuştu ama daha sonradan hayati tehlikede olduğunu söyleyenlere kapılarımızı kapatamayız. Batı ülkeleri sağır, kör, dilsiz olabilir ama Türkiye böyle bir şey yapamaz. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Dünya kendilerine görev düştüğünü bilmeliler.” 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024