Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2044 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Haziran 2015 - 11:25

Kim Ne kadar Hazine Yardımı Alacak

Büyüt
Küçült
Kim Ne kadar Hazine Yardımı
Hazine yardımlarından AK Parti yüzde 42.9, CHP yüzde 26.2, MHP yüzde 17.1, HDP de yüzde 13.8 oranında pay alacak. Buna göre ilk kez seçimlere parti olarak giren HDP in Hazieneden para 26.9 milyon lira olacak.

Seçimde oyların yüzde 13ünü alarak barajı aşan HDP, gelecek yıl ocak ayından itibaren ilk defa Hazine yardımı almaya başlayacak. Siyasi Partiler Kanununa göre, genel bütçe gelirlerinin beş binde 2si siyasi partilere Hazine yardımı olarak ayrılıyor.

 

ALDIKLARI OYLA BÖLÜŞTÜRÜLEREK...

Bu para, son yapılan seçimde aldıkları geçerli oy sayıları ile orantılı olarak bölüştürülmek suretiyle, her yıl siyasi partilere ödeniyor. Bir sonraki seçime kadar dağıtılacak Hazine yardımlarından AK Parti yüzde 42.9, CHP yüzde 26.2, MHP yüzde 17.1, HDP de yüzde 13.8 oranında pay alacak. 2015 yılında siyasi partilere yapılan normal Hazine yardımı 177 milyon lira seviyesinde. Gelecek yıl bu rakamın yüzde 10 artması bekleniyor.

 

Bu durumda gelecek yıl HDP 26.9 milyon lira tutarında Hazine yardımı alacak. AK Partinin bu sene 99 milyon lira seviyesinde bulunan Hazine yardımı gelecek yıl 83.5 milyon liraya gerileyecek. Bu seneki normal yardımı 51.7 milyon lira olan CHP gelecek yıl da 51 milyon lira yardım alacak. MHPnin bu sene 26 milyon lira düzeyinde bulunan yardım miktarı ise gelecek yıl 33.3 milyon liraya çıkacak.

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024