Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2140 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 15:32

Kılıçdaroğlu ön seçimde kendine oy veremeyecek

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu ön seçimde kendine oy

Referandumda sandığa gidemeyen Kılıçdaroğlu, 29 Martta İzmirde yapılacak ön seçimde de oy kullanamayacak. Gerekçe ise üyelik kaydının Ankarada olması.

İstanbul 2. Bölgede ön seçim savaşı kızışınca kendini garantilemek için İzmirden aday adayı olan Kılıçdaroğlu tıpkı 2010daki gibi yine oy kullanamayacak. Çünkü parti üyelik kaydı Ankarada!

CHPde milletvekili adaylarını belirleyecek olan ön seçim 29 Mart Pazar günü yapılacak. İzmirden ön seçime girme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda yaşadığı olaya benzer bir durumla karşı karşıya kaldı.

İZMİRDEKİ LİSTEDE ADI YOK

Kılıçdaroğlunun ön seçime gireceği İzmirde listeler askıya çıktı. İzmir İl Başkanlığına gelen listede Kılıçdaroğlunun ismine rastlanmadı. Ankarada ikamet eden Kılıçdaroğlunun büyük bir ihtimalle burada oy kullanacağı ve kendisine oy veremeyeceği öğrenildi. Koyula ilgili AKŞAMa konuşan CHP İzmir İl Sekreteri Osman Peri, “Listeler il ve ilçelerimize ulaştı. Bize ulaşan listelerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun ismi yok. Ön seçim hakim huzurunda yapıldığı için kişiler hangi il ve ilçeye kayıtlıysa orada oy kullanacak. Kemal Bey de bildiğim kadarıyla Ankaradan oy kullanacak dedi.

OY KULLANACAĞI DA MUAMMA 

CHP Genel Merkezi de Kılıçdaroğlunun ön seçimde nerede oy kullanacağına dair bir bilgilerinin olmadığını açıkladı. Genel Merkez Basın Bürosu yetkilileri “Kemal Beyin nerede oy kullanacağı şu anda belli değil” dedi.

İKİNCİ KAĞITHANE VAKASI

Kılıçdaroğlu, 2010da yapılan referandumda da oy kullanamamıştı. İBB Başkan adayı olduğunda Kağıthanede oy kullanan Kılıçdaroğlu, adres değişikliğini bildirmeyince referandumda oy kullanamadı. Kılıçdaroğlu, o dönemde ‘skandal olarak yorumlanan bu olaya  ‘yoğunluk nedeniyle ilgilenemedim açıklamasını yapmıştı.

Tombala vekilliğe ilk tepki Baykaldan

Seçim sonrası yaşanması beklenen ‘kontenjan tepkileri erken başladı. Kontenjan adayı olmak isteyen aday adaylarına ilk tepki Deniz Baykaldan geldi. Baykal “Daha neler göreceğiz. Ankarada bir ölçü insan kendi arasında kapanmış ‘yetki bende, ‘sen şuradan ol ben buradan diyor. Sen CHPnin tabanından korkarsan CHPyi milletin desteklediği parti haline nasıl getireceksin” dedi. (Akşam)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024