Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 666 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2023 - 03:41

Kılıçdaroğlu ndan Engelli ve ailelerine 9 vaad

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu ndan Engelli ve ailelerine 9
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Engelliler ve Aileleri'' notuyla paylaştığı videoda vaatlerini anlattı

Sevgili halkım, bugün nüfusumuzun en az yüzde 7’sini oluÅŸturduÄŸunu tahmin ettiÄŸimiz engelli kardeÅŸlerimize seslenmek istiyorum. Bakın, tahmin ettiÄŸimiz diyorum çünkü elimizde resmi veri yok. Devlet, engellilere dair istatistik tutmuyor. Elindeki bu yüzde 7 oranı 2011 yılının verisi. Yani tam 12 yıl önceki veri. Devlet tarafından yok sayılmanın en net hali budur. Tüm engellilerin verilerini içeren güncel bir veri tabanı oluÅŸturulmadan hak temelli kamusal hizmet baÅŸlayamaz. Sadece bu bile, bu iktidarın milyonlarca insanımızı birey olarak deÄŸil, detay olarak gördüÄŸünün ispatı. Hükümet, seçim yatırımlarını dağıtırken bile engellilere cimri davrandı. Ne engelli aylıklarını insani seviyelere çekti, ne de engelli iÅŸsizliÄŸine doÄŸru düzgün çözüm üretti. Peki onun yerine ne yaptı?

“Bay Kemal ÅŸunu yaptı, Bay Kemal bunu yaptı, vay ÅŸöyle dedi, yok bununla görüÅŸtü” diye bir sürü iftira attı durdu. Dahası, engellilere ve ailelerine, “Bay Kemal gelirse, aylıklarını kesecek” dediler. “Bakım desteÄŸi kesilecek, yardımlar kesilecek” dediler. Be iftiracılar, be yalancılar. Oysa bunun yalan olduÄŸunu anlamak çok kolay. Belediyelerimizin yaptıklarına baksınlar, görürler. Belediyelerimiz sosyal yardımları tam dört katına çıkardı. Evet, tam dört katına. Peki bizim iktidarımızda var olan yardımların üstüne ne konulacak?

 

Dokuz maddede hızla aktarıyorum:

1. Ä°lk iÅŸ engelli yoksulluÄŸuna el atacağız. Engelli aylıkları ve bakım yardımları için enflasyonu dikkate alacak ÅŸekilde kanun çıkaracağız. Bu aylıkları ve yardımları asla enflasyona ezdirmeyeceÄŸiz. Yardımlar öyle Bay Kemal’in de iki dudağına bakmayacak, net kanun olacak. 

2. Gelir desteÄŸini ailedeki kadının banka hesabına yatıracağız. Evde engellisi olan veya yaÅŸlıya bakım hizmeti veren kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Aile destekleri sigortası kapsamında kadınlar emeklilik hakkı kazanacak. 

3. Protez ve ortezlerin Sosyal Güvenlik Kurumu katkı paylarını ve malzeme desteklerini günün ÅŸartlarına göre güncelleyeceÄŸiz. 

4. Engelli vatandaÅŸlarımızın akülü ve manuel tekerlekli araçlarının tamir, bakım ve onarımını ücretsiz olarak yapan atölyeler kuracağız. BaÅŸta Ä°stanbul ve Ankara olmak üzere belediyelerimiz bu hizmeti baÅŸarılı bir ÅŸekilde uyguluyorlar. Artık Türkiye’nin her yerine yayacağız bunu. 

5. Dijital dönüÅŸümü ve uzaktan çalışma imkanlarını dikkate alarak kamu ve özel sektörde engelliler için ayrılan kotaları dolduracağız. Kamuda 12 bin engellinin atamasını yapacağız.

6. Down sendromlu çocukların hayata katılımı ve ailelerinin destek alması için altyapıyı hızla güçlendireceÄŸiz.

7. Engelli raporlarında keyfi deÄŸerlendirmelerin büyük maÄŸduriyetler yarattığını biliyoruz. Biz, adil ve etkin bir saÄŸlık kurulu raporları yönetmeliÄŸini hayata geçireceÄŸiz. Keyfi rapor çilesi kesinlikle son bulacak.

8. Bakın, engelliler en temel haklardan olan eÄŸitimden de mahrum kalıyorlar. Sadece yüzde 6 buçuÄŸu lise, yüzde 2.6’sı üniversite mezunu. Çünkü engelliler için eÄŸitim de engellerle dolu. Biz okulları engelli öÄŸrencilerin ihtiyaçlarını gözeterek tasarlayacağız. Engelli çocukların örgün eÄŸitim dışındaki rehabilitasyon hizmetini ayda en az 40 saate çıkaracağız ve en önemlisi.

9. Engellilere yönelik ayrımcılığı sona erdirmek için yeni hukuki düzenlemeler yapacağız. Bu ülkede engelliler artık eÅŸit yurttaÅŸlar olarak hak ettikleri gibi insanca yaÅŸayacak. Yani özetle, tüm yaÅŸlılar ve tüm engelliler için de baharlar gelecek. Sana söz.

KılıçdaroÄŸlu ,Vaad , Engelliiler 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024