Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2057 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

Kılıçdaroğlu kandırmış paralel de korkutmuş

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu kandırmış paralel de
Politika Haberleri › Kılıçdaroğlu kandırmış paralel de korkutmuş haberi Sen kitabı yaz. 100 bin tanesini ben alacağım deyip AK Partiye iftira dolu kitabı yazdıran Kılıçdaroğlundan şikayetçi olan Hamurcu, olayı ihbar ettiği İstanbul Cumhuriyet Savcıları Kansız ile Akkaşın ifadelerini yok ederek olayı kapattığını iddia etti.
Helin Åžahin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki üzerinden AK Partiye yolsuzluk suçlaması yöneltmek için 2010 yılında, Hacı Ali Hamurcuya kitap yazma siparişi verdiği ortaya çıkmıştı.

KılıçdaroÄŸlu, hem TBMM kürsüsünde, hem de basın toplantılarında ‘DeÄŸerli vatandaÅŸ sözleriyle Hacı Ali Hamurcuyu referans göstererek AK Partiye yüklenmiÅŸti. KılıçdaroÄŸlunun, referans gösterdiÄŸi Hamurcu, mahkemeye ÅŸikayette bulunarak, KılıçdaroÄŸlunun,  “100 bin tane satın alacağım” sözünü yerine getirmeyerek, kendisini dolandırdığını iddia etti. KılıçdaroÄŸlunu mahkemeye ÅŸikayet edince ortaya çıkan bu skandal sonrası yeni bir bomba daha patladı.

Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen dolandırıcılık suçlamasının ardından sesizliğe bürünürken, kitabın yazarı Hacı Ali Hamurcu, STARa konuştu ve Kılıçdaroğlundan şikayetçi olduğunu ancak olayı ihbar ettiği İstanbul Cumhuriyet Savcıları Cihan Kansız ile Mummaer Akkaşın ifadelerini yok ederek olayı kapattığını iddia etti.

4 milyon kazanırsın dediler

KılıçdaroÄŸlunun kendisine Silivri Cezaevinde tutukluyken avukatını yolladığnı belirten Hamurcu, “Bana, dediklerimizi yap ne istersen vereceÄŸiz dediler. Kayseri Belediyesinde çalıştığım için beni kullandılar. Cezaevinden kurtarıp yeni bir hayat vaat ettiler. Kitap olayını da ben cezaevinden çıktıktan sonra tezgahlayarak yaptırdılar. Kitabı yaz 4 milyon lira para kazanırsın dediler.  Beni dolandırdılar, kullandılar” diye konuÅŸtu.

Kemal  KılıçdaroÄŸluna iki mektup

Paralel Yapı ile masonlara suikast olayında tanışan Hacı Ali Hamurcunun babası Fahrettin Hamurcu, KılıçdaroÄŸluna maÄŸduriyetlerini anlatan iki mektup yazdı. OÄŸlunun ifadelerini mektuplarında tekrarlayan baba Hamurcu, “Size güvenmiÅŸ insanlar üzerinden siyaset yapmak yakışıyor mu size” diye sorarak, oÄŸluna kitap yazdırılması için CHPli vekiller tarafından defalarca Ankaraya çaÄŸrıldıklarını söyledi.

Paralel savcı ifademi yok etti

Kendisini kurulan komplonun paralel yapıya uzandığını belirten Hamurcu, KılıçdaroÄŸlunu ÅŸikayet için baÅŸvurduÄŸu savcıların dolandırıcılık olayını nasıl kapattıklarını anlattı. O dönem Silivri Cezaevinden Maltepe Cezaevine nakledildiÄŸini anlatan Hamurcu, “Her ÅŸeyi anlatmaya karar vermiÅŸtim. O dönem BeÅŸiktaÅŸta özel yetkili savcı Cihan Kansıza ve Muammer AkkaÅŸa dilekçe yazdım. Savcının paralel yapıdan olduÄŸunu ve o dönem polislerle iÅŸbirliÄŸi yaptığını ÅŸimdi anlıyorum. Savcı Kansız, bana üç polis yolladı. Polislere CHPlilerin oyununu ve diÄŸer her ÅŸeyi anlattım.

Bana ‘Seni yakarlar dediler. Daha sonra polisler verdiÄŸim ifadeyi; yani CHPlilerin ve cemaatçi polislerin bana oynadığı oyunu anlattığım ifademi savcı Cihan Kansız ve Muammer AkkaÅŸa götürdüler. Ancak savcılar ifademi yok ettiler” diye konuÅŸtu. Hacı Ali Hamurcunun ÅŸikayeti üzerine Savcı Mesut Erdinç Bayhan, iddiaları mercek altına aldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024