Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1805 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Nisan 2015 - 12:54

Kılıçdaroğlu, Erdoğana hakaretten tazminat ödeyecek

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu, Erdoğana hakaretten tazminat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlunun, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle dava açmıştı.

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, Erdoğanın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Kılıçdaroğlunun avukatı Celal Çelik katıldı.

Erdoğanın avukatı Cemaloğlu, Kılıçdaroğlunun söz konusu konuşmada müvekkilinin kişilik haklarına saldırdığını ve ağır hakaretlerde bulunduğunu belirtti. Cemaloğlu, davanın kabulünü ve tazminata hükmedilmesini talep etti.

Kılıçdaroğlunun avukatı Çelik ise müvekkilinin, toplumu ve kamuoyunu aydınlatmak için somut gerçekler kullandığını, konuşmasında kamu yararı olduğunu öne sürerek, davanın reddedilmesini istedi.

Davayı kısmen kabul eden Hakim Mustafa Satış, Kılıçdaroğlunun Cumhurbaşkanı Erdoğana 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlunun, 14 Ocak 2013te partisinin TBMMdeki grup toplantısındaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğanın kişilik haklarına saldırı kastıyla ağır, kaba, incitici, suç isnadı içeren beyan ve hakaretlerde bulunduğu ifade edilerek, Kılıçdaroğlundan 100 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024