Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2333 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2015 - 06:26

Kılıçdaroğlu ayıkladı CHPde isyan çıktı

Büyüt
Küçült
Kılıçdaroğlu ayıkladı CHPde isyan
Politika Haberleri › Kılıçdaroğlu ayıkladı CHPde isyan çıktı haberi CHP, 7 Haziranda yapılacak genel seçimlerde aday göstereceği isimleri Yüksek Seçim Kuruluna sunarken aday profillerinde de ilginç ayrıntılar dikkat çekti.
NEŞE SARIDOĞAN

Kadın aday sayısını 103 olarak artıran parti, genç aday sayısında ise hayal kırıklığı yarattı. Adaylardan 10u 30 yaşın altında yer alırken, 3 de engelli aday gösterildi. Adaylar arasında Roman ve Ermeni kökenli iki isim yer alırken, adayların büyük bölümünü avukat, mühendis, iş adamı, emekli ve doktor oluşturdu.

7 gazeteci gazeteci aday

CHPnin aday listesinde gazeteci sayısı da dikkat çekti. Aralarında eski genel yayın yönetmenleri Enis Berberoğlu ve Utku Çakırözerin yer alıdğı listede, Tuncay Özkan, Barış Yarkadaş ve Mustafa Balbayın da olduğu 7 gazeteci var.

Listeye giremedi isyan etti

Hatay milletvekili Refik Eryılmaz listeye girememesi nedeniyle partisinden istifa ederek Hataydan bağımsız aday olacağını açıkladı. En sert eleştirilerden biri cemaate yakınlığıyla bilinen İstanbul Milletvekili Faik Tunaydan geldi. Tunay twitter hesabından yaptığı açıklamada “Yalnız şunu da belirtmek isterim ki: Çok kısa bir süre sonra kamuoyunun karşısına çıkıp, bazı şeyleri netleştireceğim” dedi. Fuat Avni ile twitter yazışmalarıyla gündeme gelen İstanbul Milletvekili Umut Oran da Kılıçdaroğlunun kontenjan listesinde yer bulamazken Oran aday gösterilmemesini “Sürpriz” olarak açıkladı.

Kamer Genç: Koç yalancı

Aday listelerinde partisi tarafından dışarıda bırakılan CHPli  Kamer Genç, “Başvurdum. Aday gösterilmedim. Kırgın değilim. Haluk Koç (ağır hasta başvurmadı) demesi yalan. Rahatsızlığım nedeniyle hiçbir parti yöneticisi beni aramadığı halde, Haluk Koçun basına ‘ağır hastadır demesini de kınıyorum. Sevinmesin” mesajını paylaştı.

58 miletvekili listede

Meclisteki sandelye sayısı 125 olan CHPde, 15 civarında vekil adaylık başvurusu yapmazken, adaylık başvurusu yapanlardan da Kılıçdaroğlu dışında 58i listeye girebildi. Bir önceki seçim sonuçları ile benzer sonuçlar alınması halinde bu isimlerden 42sinin seçilme şansı yüksek bulunuyor. 52 milletvekilini aday göstermeyen Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinden Seyhan Erdoğdu, Yakup Akkaya ve Burhan Şenatalara ise listesinde yer vermedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024