Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2905 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Mayıs 2015 - 07:06

Kenan İpek: Din ve inanç özgürlüğü hafife alınıyor

Büyüt
Küçült
Kenan İpek: Din ve inanç özgürlüğü hafife
Politika Haberleri › Kenan İpek: Din ve inanç özgürlüğü hafife alınıyor haberi HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Kenan İpek, meslekten ihraç edilen savcı Zekeriya Özün, HSYK 2. Daire Üyesi Ayşe Demireli hedef alarak Verdiği karar yok hükmündedir verdiği kararda milletinden gecikmeden ötürü özür de dilememiştir. HSYKda CBnin atadığı türbanlı üye biz burada siyasal yargılama yapıyoruz diyerek, kararların kimin talimatıyla verildiğini itiraf etmiş ifadelerini kullanmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

HSYK Anayasanın 159. maddesine ve 6087 sayılı HSYK Kanunu hükümlerine göre çalışmalarını sürdürdüğünü ve HSYKnın, kuvvetler ayrılığı sisteminde, yargının temel organlarından biri olduğuna işaret eden İpek, “Kurulumuzun son günlerde verdiği açığa alma ve ihraç kararlarıyla ilgili, bazı basın yayın organlarında kurul üyelerimiz hakkında karalayıcı ve itham edici bir şekilde algı oluşturmaya matuf haberler yayımlanmakta, kimi siyasilerce de durumun gerçek mahiyeti gözardı edilerek, kişilik haklarını ihlal eden yorumlar yapılmaktadır” dedi.

‘Kurulun hareketi zorunluluk

İpek, “Soruşturmalara konu malum yapının yargı içinde uzantılarının olması iddiası karşısında Kurulun harekete geçmesinin olağan ve yasal bir durum, hatta bir zorunluluk” açıklamasında bulundu. İpek şöyle devam etti: Soruşturmayı yürüten savcılar ile yargılama yapan hakimlere yönelik yakışıksız benzetmeler, yalnızca soruşturmaları yürütenleri değil, tüm yargı mensuplarımızı yaralayacak nitelik arz etmektedir. Diğer yandan, kurulumuzun bir üyesinin giyimi üzerinden yapılan yorumlar, din ve inanç özgürlüğünü hafife alan bir zihniyeti yansıtmaktadır. Kurulumuza yöneltilen asılsız iddia, itham ve karalama çabalarının, kamuoyunda yargıya ve kurulumuza duyulan güveni sarsma, sürdürülen soruşturmaları engelleme ve etkisizleştirme gibi amaçlar taşıdığı son derece açıktır.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024